Intervju z Dejanom Djuranovićem

Medtem ko je članska ekipa na delu dober mesec dni in je že začela z državnim prvenstvom, so se z oddiha vrnile tudi prve selekcije Mladinskega nogometnega centra Nogometnega kluba Domžale. Poleg starejših dečkov in kadetov so v ponedeljek s treningi začeli tudi mladinci, ki jih bo še tretjo sezono zapored vodil trener Dejan Djuranović. S slednjim smo ocenili minulo sezono, ki jo je njegova ekipa zaključila na tretjem mestu v prvenstvu in v finalu pokalnega tekmovanja, ozrli pa smo se tudi v prihodnost.

Dejan Djuranović

Za vami je sezona polna izzivov in nepredvidljivih situacij. Na koncu ste osvojili tretje mesto in se uvrstili v finale pokala, čeprav so bila opazna precejšnja nihanja v posameznih obdobjih?
Nihanja so značilna za moštva mladinskih selekcij. Skozi celotno sezono so fantje razpeti med šolskimi in klubskimi obveznostmi. Imamo lepo število igralcev, ki so imeli obveznosti tudi v reprezentanci, mnogi od njih pa so zaigrali še za člansko moštvo. Na koncu, ko vse to seštejemo, pridemo do odgovora, zakaj je bilo toliko nihanj.

Na domačem igrišču niste izgubili niti ene tekme. Kje tiči glavni razlog, da ste bili doma toliko uspešnejši?
Imamo najboljšo umetno površino za treniranje in igranje tekem v Sloveniji, kar smo s pridom izkoriščali na tekmah. Seveda je prisoten tudi psihološki moment, ki vpliva na rezultat.

Finale mladinskega pokala NZS: Maribor - Domžale 3:1:

Uvrstili ste se v finale pokala, kjer pa vam kljub popolnemu kadru ni uspelo premagati Maribora. Kako boleč je bil ta poraz za ekipo?
Poraz je bil seveda boleč. Fantje so z izrednimi predstavami prišli do finala in si močno želeli osvojitve lovorike. Ni nam uspelo, razočaranje pa je bilo še toliko večje, ker smo si skozi celotno tekmo ustvarili več priložnosti, vendar jih nismo izkoristili. Fantje si zaslužijo čestitke za prikazane igre v pokalnem tekmovanju.

Skozi sezono ste imeli ogromno težav s sestavo ekipe, saj je kar precej vašega kadra, zaradi številnih poškodb, potrebovalo člansko moštvo. Koliko se je to odrazilo na prvenstveni lestvici?
Res je bilo veliko odsotnosti igralcev zaradi potreb članskega moštva. Tudi zaradi poškodb in kartonov nismo mogli vedno sestaviti najmočnejše enajsterice in posledica je bila izguba točk, ki bi jih po kvaliteti sicer morali osvojiti. Veseli dejstvo, da so vsi fantje v članskem moštvu opravičili dano zaupanje. Večina teh fantov je imela obveznosti tudi v reprezentanci, zato si zaslužijo najvišjo oceno za preteklo sezono.

Reportaža s priprav mladinske in kadetske selekcije v Savudriji:

Pozimi ste skupaj s kadeti in še nekaj mlajšimi igralci opravili enotedenske priprave. Koliko so se te odrazile v spomladanskem delu prvenstva?
Priprave so bile dobrodošle za fante, ker so si nabrali nove izkušnje. Glede na to, da smo imeli minimalne težave s poškodbami, čeprav so bili fantje poleg mladinske lige obremenjeni še v članski ligi ter reprezentanci, sem prepričan, da je to zasluga dobro izpeljanih priprav v Savudriji.

Za vami sta dve leti vodenja mladinskega moštva. Ali ste morda tudi pri sebi opazili določen trenerski razvoj?
Rezultati dela najbolj kažejo na razvoj trenerja. Veseli me dejstvo, da je moštvo disciplinirano in odgovorno do obveznosti, ki so jim dane. Zelo dobro se razumemo, prisotno je medsebojno spoštovanje, kar zame veliko šteje. Tudi na fair play lestvici je moštvo v minuli sezoni zasedlo visoko tretje mesto, kar kaže na osebnostno kvaliteto fantov.

Selekcija U18

Začeli ste s pripravami na novo sezono in v večini že veste, kakšen kader boste imeli na voljo. Kaj pričakujete?
V naslednjo sezono bomo ponovno krenili z visokimi cilji. Želimo biti v vrhu mladinskega nogometa, tako v prvenstvu kot tudi v pokalu. Poleg tega si želim, da fantje v članskem moštvu izpolnijo dane zahteve in si prislužijo čim večjo minutažo.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO