FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mladinci začenjajo na glavnem igrišču in s TV prenosom

Domžalski mladinci bodo v prvem krogu nove sezone gostili Celjane. Prvi dvoboj novoustanovljene EON NEXTGEN LIGA bo v petek, ob 18. uri, odigran na glavnem igrišču Stadiona Domžale, neposredni prenos pa bo premierno potekal na Sportklubu. Vsi obiskovalci srečanja bodo lahko na stadion vstopili z brezplačno vstopnico, ki omogoča tudi ogled nedeljske članske tekme z Bravom. Prevzem kart za mladinski obračun bo v petek možen v NK Baru, zamenjava vstopnic za članski spopad pa bo potekala med mladinsko uverturo v Fan Shopu (stojnica pod glavno tribuno).

MAL 1552 11zon

Nogometna zveza Slovenije je spremenila sistem tekmovanja v mladinskem klubskem nogometu, kar pomeni, da v sezono 2023/2024 prvič stopamo s samostojnim tekmovanjem selekcij U19. Liga, ki že vrsto let brusi talente za članski nogomet, bo imela od letošnje sezone tudi strateškega razvojnega partnerja. Mlade nogometaše, ki bodo v prihodnosti Slovenijo predstavljali v reprezentančnem dresu, so podprli pri enem vodilnih telekomunikacijskih operaterjev, Telemachu. Slednji je velik podpornik slovenskega športa, z novim partnerstvom pa uresničujejo željo, da bi resneje in predvsem neposredno podprli mlajše športnike.

»Nadgrajujemo partnerstvo z United Group in Telemachom, ki sta prepoznala zanimivost mladinske lige. Gre za ligo, ki je z letošnjo sezono samostojno tekmovanje. Od nje se nadejamo veliko in lahko z njo zasledujemo več ciljev. Tekme, ki jih bo prenašal Sportklub, se bodo igrale na osrednjih igriščih, prav tako bo to tudi dobra motivacija za kadetske nogometaše,« je optimističen Radenko Mijatović. Predsednik Nogometne zveze Slovenije je prepričan, da bodo mladi nogometaši s tem dobili še kakovostnejše tekmovanje.

Matjaž Kek, selektor članske reprezentance, je ob predstavitvi tekmovanja EON NEXTGEN LIGA poudaril, da je potrebno mladim nogometašem zagotoviti kakovostne razmere za delo in razvoj: »Ideja in temelj sta dobra, verjamem, da s tem dobivamo kakovostnejšo pot iz kadetskih in mladinskih lig v članski nogomet. Upam, da bodo klubi in igralci to izkoristili in bomo imeli nekaj od tega vsi v slovenskem nogometu.«

»Na igrišču bo največja sprememba, da bodo lahko na tekmah igrali štirje leto starejši igralci. Več bo moškega nogometa, zato bodo lahko lažje napredovali tudi mlajši nogometaši. Veliko boljša bo medijska izpostavljenost, tudi klubi pa morajo izkoristiti nove priložnosti iz tega naslova. S to spremembo vidimo nekaj pozitivnih stvari, vsi pa smo veseli, da začenjamo EON NEXTGEN LIGO in pozitivno gledamo v ta projekt,« pravi Miran Pavlin, direktor reprezentanc, ki je pohvalil sodelovanje klubov pri oblikovanju novega tekmovanja.

Besedilo: Nejc Berce in NZS

Foto: NZS

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO