Mladinci znova uspešni

V Novi Gorici do zmage in poraza. Mladinci so tudi na drugi tekmi spomladanskega dela sezone vknjižili tri točke, kadetom znova ni uspelo. Prvenstvo se bo nadaljevalo proti Muri.

DSC 31621

Selekcija U17 je dvoboj z Goričani sklenila s porazom s 3:2. Domači so bolje odprli tekmo in po 20. minutah vodili že z dvema goloma prednosti. Oba je dosegel Maj Blažič. Rumeni so v 57. minuti zaostanek znižali s pomočjo Aneja Gleščiča, ki je zatresel lastno mrežo. V 64. minuti je izid poravnal David Stojanoski, toda Gorica je v 74. minuti dosegla tretji gol in tako prišla do treh točk. Branilec Stojanoski: “V tekmo smo  slabo stopili, zato smo tudi v drugi polčas morali iti z dvema goloma zaostanka. Čeprav nam je uspelo izenačiti, se vrniti v tekmo, smo po nezbranosti zopet dobili gol in izgubili. V prihodnje bomo morali biti bolj pazljivi, saj prejemamo preveč golov.”

Selekcija U19 je sprva premagala Celje z 1:0, Gorico pa odpravila s 3:0. Na severu Primorske so se med strelce vpisali Luka Topalović, Lan Lekše in Alen Bukovec, ki so poskrbeli za zasluženo slavje. Varovanci Dejana Djuranovića so po zaslugi novega uspeha skočili na šesto mesto 1. SML in za vodilnimi moštvi zaostajajo zgolj nekaj točk. Bukovec po zmagi: “V Novo Gorico smo prišli samozavestno, saj smo proti Celju prikazali dobro in borbeno predstavo. Takšno igro smo želeli ponoviti tudi proti Gorici. Bili smo odločni, hitro dosegli gol, v drugem polčasu nadaljevali z visokim ritmom in zabili še dvakrat. Zmag je tako povsem zaslužena.”

Naslednji tekmi bosta na sporedu v soboto, 11. marca, ko v Domžale prihaja Mura.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO