Starejši dečki po prvem delu daleč najboljši

S sredino domačo tekmo starejših dečkov se je zaključil jesenski tekmovalni del lige U15 zahod. Domžalčani so proti Šenčurju slavili s 5:0 in tako poskrbeli za 15 zmago na 16 tekmi. Varovanci Mileta Stankovića imajo 46 točk, drugouvrščeni Bravo je pri 34.

DSC 67781

''Da jesenski del sezone končujemo na takšen način je najlepša nagrada za vložen trud. Pomembna sta bila prva dva meseca, ko smo se  temeljito pripravljali na prvenstvo. Do sedaj smo dosegli veliko in prejeli malo golov, za kar je zaslužena celotna ekipa, vključno s trenerji. Naš cilj za naprej je, da ostanemo na prvem mestu in zmagamo v finalu proti vzhodu. Zahvalil bi se še soigralcem in trenerjem za odlično opravljen jesenski del prvenstva, saj smo cel čas držali nivo predstav na najvišji ravni,'' po zadnji odigrani tekmi pravi kapetan Svit Hočevar. Reprezentant Slovenije do 15 let je skupaj z Jako Premrlom najboljši strelec rumenih. Premrl je dosegel 22 golov, Hočevar pa 19.

Ekipno gledano je rumena družina 15 zmagam pripisala 1 remi, ob tem dosegla kar 80 zadetkov, prejela pa le 12. Gol razlika torej znaša rekordnih +68. Najvišje zmage so postregle z desetimi zadetki. V 7. krogu je nastradal NK Brinje, v 8. krogu ND Slovan, v 11. pa NK Krka. Obramba v vseh treh primerih ni klonila niti enkrat.

Daleč najuspešnejše moštvo bo s prvenstvenimi obveznostmi nadaljevalo meseca marca. Do takrat bodo Domžalčani, ki se lahko pohvalijo tudi s petimi reprezentanti (Matt Zver, Svit Hočevar, Luka Vodušek, Jaka Premrl in Grega Kaluder) odigrali kar nekaj prijateljskih tekem, se pred tem dobro spočili in seveda temeljito opravili zimske priprave.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO