V novembru kar 19 reprezentantov

V preteklih dneh je kar nekaj članov Nogometnega kluba Domžale imelo reprezentančne obveznosti. Za mlade izbrane vrste Slovenije je skupno nastopilo kar 19 Domžalčanov. Akcijo lahko označimo za uspešno.

nkd 11 ilenic

Slovenija U21

Mladi Slovenci so v gosteh premagali Črno Goro (0:1) in v Murski Soboti remizirali z Bolgarijo (0:0). Domžale so ob tem imele kar pet predstavnikov. Selektor Milenko Ačimović je na obeh prijateljskih tekmah od prve minute na igrišče poslal Ileniča, Perca in Strajnarja, med tem ko sta Pišek in Saitoski v igro dvakrat vstopila s klopi za rezerviste.

Slovenija U19

Reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prijateljski tekmi z Romunijo. Prvi spopad so Slovenci dobili s 3:0, drugega pa za 1:0. Do priložnosti za igro so na obeh tekmah prišli Luka Turudija, Mark Barišič, Edvin Krupić (Dob) in Gašper Černe (Dob).

Slovenija U17

Reprezentanca kadetov je na Portugalskem odigrala tri kvalifikacijske tekme za EP in uspela priti do elitnega dela kvalifikacij. Luka Topalović in Luka Dovžan Karahodžić sta skupaj s soigralci premagala Ferske Otoke (2:0, Topalović zadetek), remizirala s Kazahstanom (0:0) in za konec klonila proti domači Portugalski (0:2), kar pa ni bilo usodno. Slovenci so tako s štirim točkami osvojili drugo mesto v skupni 1.

Slovenija U16

Že v začetku meseca se je Slovenija U16 pomerila z vrstniki Češke, ki so bili dvakrat boljši nasprotnik (2:4 in 1:2). Barve izbrane vrste so zastopali Aljaž Strajnar, David Stojanoski in Mark Voldrih Simčič.

Slovenija U15

Svit Hočevar, Luka Vodušek, Matt Zver, Jaka Premrl in Grega Kaluder so Sloveniji U15 v Zenici pomagali do dveh prijateljskih zmag nad Bosno in Hercegovino (0:1 in 1:3, strelca Vodušek in Premrl).

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO