Za začetek z Olimpijo

Kadeti in mladinci bodo jutri ob 12.30 oziroma 14.30 odigrali prvo tekmo spomladanskega dela sezone. Podmladek rumene družine se bo v Ljubljani pomeril z Olimpijo.

MNCPredZacetkom

Pred začetkom drugega dela državnega prvenstva 1. SKL in 1. SML Domžalčani z 58 osvojenimi točkami zasedajo drugo mesto na skupni lestvici. Vodilna Ilirija ima pred rumenimi zgolj točko prednosti, Brinje Grosuplje so pri 54, Olimpija jih ima 49. Ob pogledu v posamično kategorijo bo mladinski spopad izredno zanimiv. Rumeni namreč zasedajo prvo mesto, zaostanek Olimpije, ki je druga pa znaša le dve točki. Kadeti Domžal so na peti, vrstniki Olimpije pa se nahajajo na devetem mestu.

Zimski novinci rumenih so postali Luka Vodušek (NK Maribor), ki je postal nov član starejših dečkov, Nik Guberac (Olimpija) in Robert Rašić (Krka) sta okrepila kadete, Edvin Krupić (Radomlje) pa bo odslej pri mladincih. Dres Doba bosta v drugi polovici 2. SNL nosila vezist Jure Žavbi in napadalec Gašper Černe. Nogometaša sta se pri sosedskem klubu pod vodstvom Jerneja Javornika priključila Žigi Dajčmanu in Joštu Pišku. Po odhodu Nejca Klašnje v Celje, sta del prvega moštva Domžal na zadnjih tekmah bila Nick Perc in Mitja Ilenič. 

Glavni trener mladincev Darko Birjukov: ''Zimske priprave so šle po načrtu. Skupaj s kadeti smo odigrali veliko kvalitetnih pripravljalnih tekem, se v Umagu še dodatno povezali, sedaj pa komaj čakamo, da se začne zares. Pri mladincih imamo sicer težave s kadrom, saj nas je precej malo, a fantje so pripravljeni. Naš prvi nasprotnik je ekipa Olimpije, ki jo dobro poznamo. So na drugem mestu, torej neposredni tekmec za najvišje pozicije. Težko bo, vendar igralci so željni dokazovanja in vsi skupaj upamo na najboljše.''

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO