FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V Domžalah želimo biti najboljši

Na dogajanje v pravkar iztekajočem se letu se je ozrl tudi 39-letni trener kadetske selekcije Ante Bratić, ki je v svoji prvi polni sezoni na klopi Domžal prišel do naslova 1. SKL.

BraticAnte

Najvišja zmaga: Domžale 6-1 Koper (8. krog), Drava Ptuj 1-6 Domžale (9. krog)

Najboljši strelci: Luka Topalović (8 zadetkov), Luka Mlakar (6 zadetkov), Jošt Zajc (4 zadetki)

Izkupiček: 8 zmag, 2 remija, 5 porazi

Gol razlika: 36-22

Lestvica: Brinje Grosuplje (15 tekem, 35 točk), Ilirija (15 tekem, 33 točk), Krka (15 tekem, 28 točk), Bravo (13 tekem, 27 točk), Domžale (15 tekem, 26 točk)

Skupna lestvica 1. SKL/SML: Ilirija (30 tekem, 59 točk), Domžale (30 tekem, 58 točk), Brinje Grosuplje (30 tekem, 54 točk) 

Bratić s pogledom na preteklih 12 mesecev: “Preteklo leto bi označil kot zelo dobro. Vse tri najstarejše selekcije MNC Domžale so osvojile prvenstvo in s tem smo lahko izredno zadovoljni. Skupno prvo mesto v 1. SKL/SML je pomenilo uvrstitev v Ligo prvakov, kjer smo imeli malce smole pri žrebu, a kljub vsemu se je selekcija U19 zelo dobro predstavila v Evropi. Eden izmed večjih ciljev smo tako izpolnili. Vesel sem, da se je moja prva sezona v vlogi trenerja kadetov zaključila na takšen način, v lepem spominu pa bomo vsi skupaj zagotovo ohranili tudi turnir v Salzburgu, kjer smo meseca avgusta v izjemni konkurenci osvojili končno drugo mesto.”

O zadovoljstvu: “Najbolj zadovoljen sem s tem, da smo uspeli razviti kar nekaj fantov, ki so sicer mlajši, a se iz tedna v teden uspešno dokazujejo. Priložnost za igro namreč dobivajo tudi vhodni kadeti. Praktično vsako tekmo jih igra vsaj šest ali sedem, kdaj tudi več in na to sem zelo ponosen. Res pa je, da korona zelo vpliva tudi na nas in imamo zaradi tega velikokrat težave pri sestavi moštva. Za napredek in izboljšanje je vedno dovolj prostora. Klub nam omogoča vse, mi se pri tem trudimo po najboljših močeh, nismo pa odvisni sami od sebe. Fantje se morajo zavedati, kaj hočejo doseči v življenju in posledično stremeti k enemu cilju. Mislim, da lahko tukaj še veliko napredujemo. Potrditev dobrega dela pa obenem zagotovo predstavljajo številni reprezentančni vpoklici v vseh starostnih kategorijah.”

O nadaljevanju sezone: “V Domžalah želimo biti najboljši, zato bomo tudi v novem letu šli po isti poti. Zagotovo želimo čim več fantov s selekcije U15 pravočasno vpeljati v kadetsko moštvo, da bodo imeli dovolj časa za prilagoditev na starejšo selekcijo, trenutni člani moštva pa morajo biti ustrezno pripravljeni na odhod v mladince. Fantje potrebujejo tekme, zahtevne mednarodne preizkušnje, cilji pa so seveda vselej isti. Domžale spadajo v sam vrh in tako mora tudi ostati.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO