FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Reprezentančno dogajanje v oktobru

Rumena družina je na zadnji reprezentančni akciji imela osem predstavnikov, ki so bili del Slovenije U21, Slovenije U19, Slovenije U17 in Severne Makedonije U19. Odigranih je bilo skupno deset tekem.

PregledRepkeOkt

Barve Slovenije U21 sta v oktobru zastopala vratar Klemen Mihelak in vezist Benjamin Markuš. Prvi na kvalifikacijskih tekmah z Anglijo (2-2) in Albanijo (poraz z 2-0) ni stopil med vratnici, drugi pa je v zaključku prve tekme utrpel zlom ključnice. Po uspešno opravljeni operaciji Markuša sedaj čaka vsaj šest tednov počitka.

Kvalifikacije za EP so imeli tudi mladinci Slovenije. Mark Strajnar (3 nastopi), Gašper Černe (3 nastopi), Nick Perc (1 nastop) in Nejc Klašnja (1 nastop) so pod taktirko Boštjana Cesarja izgubili proti Islandiji in Italiji (obe 3-1), proti Litvi pa je bilo 1-1. Vodilni zadetek je v 26. minuti prispeval Gašper Černe. Končni zmagovalci ''slovenske'' skupine so z devetimi točkami bili Italijani, Islandija je s šestimi končala druga, Slovenija in Litva pa sta osvojili točko.

Severna Makedonija U19 je odigrala prijateljski tekmi s Turčijo. Prvo srečanje se je zaključilo brez zmagovalca, bilo je 1-1, drugo pa je s 4-0 pripadlo Turkom. Saitoski je sprva vknjižil 30 minut, na drugi tekmi pa je igral do 60. minute.

Jošt Zajc je s kadetsko izbrano vrsto po zaslugi treh zmag brez prejetega zadetka osvojil prvo mesto v skupini 9. Na prvem delu kvalifikacijskega turnirja v Avstriji so Slovenci premagali Ferske otoke (8-0), Kosovo (1-0) in Avstrijo (4-0). Domžalčan Jošt Zajc je na prvi tekmi igral v prvem polčasu, nato je zabeležil polno minutažo, proti Avstrijcem pa je igro zapustil v 59. minuti.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: NZS

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip D ToursMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani ound   chio logo jpg RGB