FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžalčani gostovali pri GNK Dinamo Zagreb

Poletno pripravljalno obdobje so v MNC Domžale nadaljevali s tekmo proti slovitemu Dinamu iz Zagreba. Kadeti in mladinci so v sobotnih pozno popoldanskih urah gostovali tik ob stadionu Maksimir.

DomzaleDinamoZgU17U19

Po dvobojih z Olimpijo, Koprom in Simer Šampionom se je domžalski podmladek zoperstavil vrstnikom GNK Dinamo Zagreb. Kadeti so po zaostanku dosegli tri zadetke, mladinci pa so po vodstvu z 2:0 v zaključku tekme domačim dopustili, da pridejo do izenačenja. Glavna trenerja Ante Bratić in Darko Birjukov sta s prikazanim zadovoljna, saj menita, da je šlo za izvrstno izkušnjo.

U17: Dinamo Zagreb 5-3 Domžale

Strelca: Alen Bukovec 2x, Jošt Zajc

Glavni trener kadetov Ante Bratić: “Tekma proti izredno kvalitetnemu nasprotniku, ki spada v sam vrh evropskega nogometa, je bila na zelo visokem nivoju. Dinamo Zagreb nemudoma kaznuje vsako storjeno napako. Kvaliteta je bila na njihovi strani, a po slabšem uvodu, ko je bilo prisotnega preveč spoštovanja do nasprotnika, so se naši fantje uspeli sprostiti in začeli igrati. Omeniti je potrebno, da smo se pomerili z generacijo 2005, v našem moštvu pa smo imeli kar nekaj igralcev letnika 2006 in to vsekakor predstavlja veliko razliko. Sami potrebujemo še več takšnih tekem, saj nam dajo veliko več, kot dvoboji v slovenskem prostoru. Za nas je to bila zelo dobra izkušnja, obenem pa nam to daje velik motiv pred nadaljevanjem sezone. Evropskemu nivoju se namreč želimo približati na vseh področjih. Dinamu bi se rad zahvalil za odličen sprejem in korektno odigrani tekmi.”

U19: Dinamo Zagreb 2-2 Domžale

Strelca: Nick Perc, Luka Turudija

Glavni trener mladincev Darko Birjukov: “V Zagrebu smo videli izjemno tekmo, kjer smo bili boljši nasprotnik in vse do konca zasluženo vodili z 2:0. Perc je zadel s prostega strela, nato je lepo zaključil tudi Turudija in fantje so s tem pokazali, da se lahko kosajo tudi z nasprotnikom, kot je Dinamo. Na vse igralce sem zelo ponosen. V prihodnjih dneh bomo nadaljevali s trdim delom. V sredo nas čaka dvoboj z NK Brinje Grosuplje, v soboto še generalka z NK Bravo nato pa že začenjamo z novo ligaško sezono. Cilji v NK Domžale so jasni in tega se dobro zavedajo tudi fantje, ki imajo z naše strani popolno zaupanje.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip D ToursMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani ound   chio logo jpg RGB