Na prvih mestih zaključile vse tri selekcije

Novo skrajšano sezono mlajših selekcij so vsa tri najstarejša moštva MNC Domžale sklenila kot vodilne ekipe prvenstva. Starejši dečki so blesteli v ligi U15-zahod, kadeti in mladinci pa so poskrbeli tako za posamični kot tudi skupni naslov.

PregledSezoneMNC

Starejši dečki

Varovanci Mileta Stankovića so državno prvenstvo, ki je štelo zgolj deset tekem, zaključili s 100% izkupičkom. Na desetih odigranih tekmah so vknjižili 30 točk, v mrežo nasprotnikov pa so pospravili kar 58 žog. Obramba je klonila zgolj petkrat. Sezono brez poraza so po daljšem premoru brez odigrane tekme trije predstavniki selekcije U15 - Tilen Gašper Štiftar, Luka Topalović, Luka Dovžan Karahodžić in Luka Mlakar - sklenili z nastopi v kadetski oziroma kar mladinski (Mlakar) selekciji, ki sta se veselili trojne zmage. Najboljši strelec letošnjega prvenstva je postal Luka Mlakar. Mladi Domžalčan, ki je dva nastopa zabeležil tudi v kadetskem oziroma enega v mladinskem prvenstvu, je na desetih odigranih tekmah zabil kar 24 golov.

Kadeti

Selekcija U17 je z zmago v zadnjem kolu 1. SKL potrdila končno prvo mesto in obenem poskrbela za uvrstitev v mladinsko Ligo prvakov. Z osvojenimi tremi točkami so namreč Domžalčani še pred začetkom mladinske tekme bili skupni zmagovalci. Naporno sezono so varovanci Anteja Bratića zaključili z devetimi zmagami, dvema remijema in dvema porazoma (29 točk). Gol razlika je znašala 27:7, pred drugouvrščenim Mariborom pa imajo rumeni bojevniki ob koncu dve točki naskoka. Naj strelec 1. SKL je z desetimi doseženimi zadetki postal rumeni bojevnik Lan Lekše.

Mladinci

Mladinska zasedba bo v naslednji sezoni znova nastopala v mladinski Ligi prvakov! Moštvo Darka Birjukova, ki je leta 2019 sprva izločilo romunski Viitorul in se nato zelo zrelo zoperstavilo aktualnim prvakom iz Porta, je v letošnji sezoni 1. SML prišlo do desetih zmag, dveh remijev in enega poraza (32 točk). Domžalčani so dosegli 33 golov, prejeli pa le šest. Končna prednost pred Olimpijo, ki je zasedla drugo mesto, je v mladinskem prvenstvu znašala štiri točke. Napadalec Gašper Černe je dosegel osem zadetkov, krilni nogometaš Nick Perc pa sedem.

Več informacij o novi sezoni sledi kmalu.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO