V nedeljo za mladinsko ligo prvakov!

Po odločitvi Nogometne zveze Slovenije je postalo jasno, da bo zadnje kolo 1. SKL/SML odločalo o tem, kdo bo v prihodnji sezoni nastopal v mladinski ligi prvakov! Posamezni prvak kadetske in mladinske lige namreč tokrat ne bo razglašen.

MladinciKadetiZadnjeKolo

Domžalski selekciji U17 in U19 se pred zadnjim kolom letošnje sezone s 55 točkami nahajata na 1. mestu skupne razpredelnice. Drugouvrščeni Maribor ima za Domžalčani štiri točke zaostanka, kar pomeni, da bi rumenim bojevnikom v boju za skupni naslov zadostovala ena zmaga.

Kadeti Domžal bodo vrstnike Kopra na odločilni dan prvenstva gostili na pomožnem igrišču ob 15. uri, dvoboj mladinskih ekip pa bo, ob 17. uri, odigran na glavnem igrišču Športnega parka Domžale. Tekmi bosta odigrani za zaprtimi vrati. Maribor bo kadetsko in mladinsko tekmo istočasno (15.00 in 17.00) igral na Ptuju pri Dravi.

Kapetan kadetov Jon Ficko: “Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah se nam rezultatsko ni izšlo, zato si proti Kopru želimo pokazati vse, kar znamo in osvojiti prvo mesto. Čeprav prvak ne bo uradno potrjen si želimo končati kot prvi, saj smo se celotno sezono borili za ta dosežek. S soigralci smo zelo motivirani in maksimalno pripravljeni na nedeljsko zadnjo tekmo v sezoni.”

Kapetan mladincev Jaka Zupan: “Na žalost prvak lige v letošnji sezoni ne bo razglašen, čeprav smo si s fanti to močno želeli. Sedaj nam ne preostane nič drugega, kot da razmišljamo samo o jutrišnji tekmi, kjer imamo jasen cilj - osvojiti tri točke in se po zaslugi tega uvrstiti v ligo prvakov. Po letošnji raztreseni sezoni bi nam uvrstitev v tako prestižno tekmovanje pomenila še toliko več. Prepričan sem, da bomo s fanti dali vse od sebe in pustili srce na igrišču.”

U17

Domžale - Koper, Športni park Domžale, pomožno igrišče, nedelja, 15.00

Drava Ptuj - Maribor, Mestni Stadion Ptuj, nedelja, 15.00

U19

Domžale - Koper, Športni park Domžale, glavno igrišče, nedelja, 17.00,

Drava Ptuj - Maribor, Mestni Stadion Ptuj, nedelja, 17.00

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO