Odlična novica za mlade nogometaše!

Čakanja je konec! Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da se bosta v aprilu končno nadaljevali tudi 1. SML in 1. SKL!

NadaljevanjeMNC

Mladinsko in kadetsko tekmovanje je bilo zaradi koronavirusa prekinjeno v mesecu oktobru, vse do sredine februarja, ko so se mlajše selekcije lahko vrnile na treninge, pa je bila tako vadba kot tudi igranje uradnih in neuradnih tekem prepovedano. 

Vlada Republike Slovenije je na svoji 57. seji, ki je potekala 11. februarja, sprejela nov Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in sicer, da se dovoli izvedba naslednjih tekmovanj pod okriljem NZS: 1. Slovenska nogometna liga, 2. Slovenska nogometna liga, 2. Slovenska futsal liga in futsal liga do 19 let. Po dodatnih razgovorih vodstva NZS in podani obrazložitvi, da je pod okriljem NZS mladinsko in kadetsko tekmovanje kombinirano tekmovanje, je 27. februarja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport - Direktorat za šport sporočilo, da se izjemoma lahko izvede tudi tekmovanje v 1. Slovenski kadetski ligi.

V tekmovalni koledar so tako bili umeščeni termini 1. SML/SKL glede na spremenjen tekmovalni sistem v novonastalih razmerah. Na ta način bodo klubi odigrali še tri kroge in zaostale preložene tekme (trije termini). Po 13. krogu se bosta na podlagi stanja na lestvici 1. SML in 1. SKL odigrali t.i. liga za prvaka in liga za obstanek (skupaj se bo v posamezni ligi TL 2020/2021 odigralo 20 krogov). Tekmovanje se bo pričelo 3. aprila, pred tem pa se bodo odigrale tudi že določene preložene tekme (24.03., 31.03. in 10.04.2021). Zadnji krog tekmovanja v obeh ligah je predviden 29. maja, so sporočili na NZS.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO