Mlajše selekcije končale s sezono, člani najverjetneje ponovno konec maja!

Na današnji video konferenci je Nogometna zveza Slovenije klubom predstavila številne scenarije za nadaljevanje prvenstva.

Mladinci

Možnost organizacije članskih tekem je sicer odvisna od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke v Sloveniji še omejujejo. V kolikor bodo razmere dovoljevale, da vlada omili ukrepe, bi se lahko po besedah NZS državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec meseca maja, zaključila pa pred 25. julijem.

NZS je predstavila še predlog, da se v okviru istih terminov zaključi tudi pokalno tekmovanje, ki bi se odigralo po skrajšanem programu – po ena tekma v polfinalu in finale, vse tekme pokalnega tekmovanja bi lahko bile odigrane na nevtralnem igrišču. V kolikor se bodo dvoboji lahko odigrali, bodo zagotovo za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev.

Za NZS je s pomočjo zdravstvene komisije pripravila tudi navodila za varno treniranje, ki bodo poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom.

Ravno zaradi zaščite zdravja akterjev je izvršni odbor NZS danes sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Tako so se, po sklepu IO, z 12. marcem že zaključila tekmovanja v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U-15 za dečke, dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13, ter vsa tekmovanja v futsalu.

Zaključena sta tudi Ženski Pokal Slovenije in Mladinski Pokal Slovenije. O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi NZS.

Zaradi vpliva COVID-19 je izvršni odbor NZS sprejel tudi sklep o podaljšanju licenčnih rokov za en mesec, z zaključkom do 30. junija 2020, so sporočili pri Nogometni zvezi Slovenije.

Besedilo: Nejc Berce, NZS

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO