FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V pričakovanju evropskega spektakla!

Mladinsko selekcijo Domžal v sredo, ob 17. uri, čaka povratno srečanje 2. kroga Uefa Youth League. Srečanje z FC Porto, aktualnim evropskim prvakom, bo s tribune spremljalo skoraj 3000 gledalcev!

BenjaminMarkusPredPortom

Varovanci Darka Birjukova so na Portugalskem gostovali pred natanko tremi tedni, ko so rumeni bojevniki do končnega izida 2:2 prišli na dramatičen način! Domžalčane je v vodstvo popeljal Tamar Svetlin, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen, toda domači so rezultat uspeli preobrniti. Kljub temu so zadnjo besedo imeli slovenski fantje! Slednji so uspeli izenačiti z mojstrsko izvedenim prostim strelom, v vlogi avtorja pa Jošt Pišek, ki je na igrišče vstopil le nekaj trenutkov pred tem!

“Pred povratno tekmo s Portom smo skupaj s soigralci izredno motivirani. V garderobi vlada izjemno dobro vzdušje in vsi komaj čakamo prvi sodnikov žvižg,'' je po uradnem treningu dejal vezist Benjamin Markuš.

Izid s prve tekme je z vidika rumene družine več kot aktiven, saj so na Portugalskem prišli do izredno dobrega rezultata: “V tekmo bo potrebno iti odločno, z željo po napredovanju. Porto je zelo kakovostna ekipa z veliko individualne kvalitete, a tudi mi jo imamo in tega se zavedamo. Predstava na Portugalskem nas navdaja z optimizmom, zato sem prepričan, da nam bo uspelo!''

Mladinci so v petek uspešno opravili nalogo tudi na domačem prizorišču. V tekmi 15. kola so po zaslugi Tristana Ciglarja in Tiana Pantelića, ki je zadel dvakrat, ugnali Krško s 3:0: “Z zmago v prvenstvu smo si še nekoliko dvignili samozavest. Poskrbeli smo za lepo popotnico in nekaj, kar nam bo zagotovo prišlo zelo prav. Seveda bo na naši strani tudi veliko število gledalcev stadion, kar je za nas samo še dodatna spodbuda,'' je zaključil Markuš, ki je v preteklih tednih skupaj z nekaterimi soigralci, kot so Tamar Svetlin, Jošt Urbančič in Žiga Repas, branil barve slovenske reprezentance ob gostovanju na Švedskem.

Na srečanju si bo možno zagotoviti tudi priložnostne majice. Celoten izkupiček od prodaje, pa bo namenjen team-buildingu mladinskega moštva!

Srečanje bodo tokrat nadzirala grška sodniška trojka. V vlogi glavnega sodnika bo Anastasios Papapetrou. S strani mu bosta pomagala Tryfon Petropoulos in Iordanis Aptosoglou, četrti sodnik pa bo Mitja Žganec. Neposrednega televizijskega prenosa žal ne bo.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO