FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

UYL: ''Stanje v ekipi je odlično''

Mladinska selekcija Nogometnega kluba Domžale se zavzeto pripravlja na torkovo povratno tekmo 1. kroga Uefa Youth League, ki se bo v domačem Športnem parku pričela ob 18. uri. Vstopnice za dvoboj so pošle v celoti, kar pomeni, da se nam obeta izjemna kulisa.

ZigaDajcmanU19

Prvi obračun med rumeno družino in romunskim Viitorulom se je pred tremi tedni zaključil brez zadetkov, tokrat pa bo zmagovalec preprosto moral biti znan. Varovanci Darka Birjukova se v srečanje podajajo brez poškodovanega Matevža Femca, sicer nogometaša Doba, ki je prav v Romuniji staknil poškodbo stegenske mišice, bo pa tudi tokrat med izbranci napadalec Dario Kolobarić.

Branilec Žiga Dajčman je v pričakovanju srečanja dejal: ''Stanje v ekipi je odlično. Čuti se veliko pozitivne energije, prisotna je tudi manjša trema, kar je povsem normalno, saj se takšne tekme ne igrajo vsak dan. Prepričan sem, da bomo uspeli vse prisotne dejavnike obrniti v naš prid in tako priti do želenega napredovanja.''

17-letni osrednji branilec, ki prvenstvenih obveznosti skupaj s soigralci med vikendom ni imel, saj je bil derbi z NK Maribor prestavljen na 5. decemeber, je nadaljeval: ''Izidi s prve tekme je 0-0, to pa na nas oziroma na način, kako vstopiti v srečanje, ne bo imelo večjega vpliva. Zavedamo se, da bo potrebno pokazati svoj maksimum, zatresti mrežo Viitorula, ob enem pa biti pazljiv tudi v obrambnem delu igre. Nasprotnika smo v zadnjih dneh skozi številne video analize še bolje spoznali, zato nas ne sme presenetiti praktično nič.''

Dvoboj bo odigran pred polno tribuno Športnega parka Domžale, kar bo za mlade nogometaše nekaj povsem novega: ''Igrati na glavnem igrišču pred takšnim številom navijačev bo zares lepo. Nadejam se, da nas bo bučna podpora s tribun še dodatno ponesla in občutno pomagala. V temu moramo vsi skupaj uživati, ter narediti vse, da pridemo v 2. krog,'' je zaključil Dajčman.

Delivci pravice prihajajo iz Bolgarije. Glavni sodnik bo Nikola Popov, s strani pa mu bosta pomagala Georgi Todorov in Ivo Kolev.

POMEMBNO OBVESTILO: Vstop na tribuno Športnega parka bo mogoč zgolj z brezplačnimi vstopnicami. Potrebno je upoštevati, da sezonske vstopnice tokrat ne veljajo, prav tako brezplačno vstopnico potrebujejo tudi otroci vseh starosti.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB