FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Srečanje komaj čakamo!''

Mladinska selekcija bo danes ob 18. uri (17.00 po slovenskem času) v Romuniji odigrala prvo tekmo letošnje sezone UEFA Youth League. Dvoboj z FC Viitorul bo gostil Centralni stadion Hagi Academy.

KolobaricPredTekmoZViitorulom

Romunski predstavnik Viitorul, ki je znan predvsem po razvoju mladih nogometašev, je bil ustanovljen leta 2009, moštvo pa prihaja iz mesta Ovidiu, ki je od Constante oddaljeno le streljaj. Člansko moštvo pod vodstvom Gheorghea Hagija, nekdanjega nogometaša Barcelone in Reala iz Madrida, nastopa v 1. ligi, doslej pa so osvojili tako državni, pokalni kot tudi superpokalni naslov.

“Srečanje komaj čakamo! Na tekmovanje za katerega smo garali celotno lansko sezono smo več kot pripravljeni, prav tako moram povedati, da smo v zadnjih dneh zelo dobro trenirali. Smo maksimalno skoncentrirani, zadovoljni pa smo tudi s prikazanim prijateljski tekmi, ki smo jo v okviru generalke pred današnjim evropskim dvobojem, v soboto odigrali z Dobom,” je povedal napadalec Dario Kolobarić. Slednji je kljub že zaključenem mladinskem stažu pred pomembno tekmo, skupaj z Matevžem Femcem, okrepil selekcijo Darka Birjukova.

19-letni napadalec je o nasprotniku dejal: “Gre za ekipo, ki zna igrati, ve kaj hoče. V začetku srečanja visoko pritisnejo na nasprotno moštvo, zato bomo morali biti izjemno zbrani in pazljivi, vse od prve do zadnje minute. Zagotovo ne bo lahko, ampak verjamemo vase in pozitiven rezultat, ki bi nam olajšal delo na povratni tekmi.”

Pravila UEFE dovoljujejo, da lahko v tekmovanju UEFA Youth League zaigrajo tudi sicer že nekdanji člani mladinske zasedbe, igralci letnika 2000: “Sam gledam na to s še večjo odgovornostjo. Fante si želim še bolje povezati med seboj in jim izdatneje pomagati tudi v sami igri. S številnimi igralci in trenerji sem sodeloval že v pretekli sezoni, zato se kljub temu, da nisem polnopravni član mladinske zasedbe, počutim odlično.”

Delivci pravice tokrat prihajajo iz Malte. Glavni sodnik bo Fyodor Zammit, s strani mu bosta pomagala Duncan Sultana in Theodore Zammit. V vlogi četrtega sodnika bo Claudiu Cornel Marcu.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB