FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Slovenija do srebrne medalje!

Slovenska reprezentanca do 16 let, za katero nastopajo tudi trije predstavniki MNC Domžale – Nejc Klašnja, Gašper Černe in Jernej Belinc, je v velikem finalu prvenstva Concacaf klonila proti Portugalski z 0:2 in posledično osvojila 2. mesto na turnirju, ki je potekal v Združenih državah Amerike.

Izbranci selektorja Tomaža Petroviča so po odličnem nastopanju v skupinskem delu tekmovanja, kjer so na treh tekmah zbrali prav toliko zmag, z odliko svoje delo opravili tudi v izločilnih dvobojih. Sprva so bili mladi Slovenci boljši od reprezentance Guadalupeja, sledila sta dvoboja s Salvadorjem in Kanado. Boljši so bili tudi od Izraela, v polfinalu pa so ugnali Kanado, ki je bila v rednem delu turnirja Concacaf že premagana. V velikem Finalu je pretrd oreh predstavljala izbrana vrsta Portugalske, ki je evropsko srečanje dobila z 0:2.

Tomaž Petrovič, selektor Slovenije: ''V prvi vrsti bi čestital igralcem za fantastično prvenstvo in velik uspeh. Skozi celotno prvenstvo so ohranjali motivacijo in energijo, šli večkrat čez sebe in dosegli nekaj izjemnih zmag. Res smo lahko vsi skupaj ponosni na to, kako so predstavljali Slovenijo. Verjemite, da ni bilo lahko odigrati 6 tekem v 8 dneh, v tem vremenu, po takšni poti, in tudi logistično nam marsikaj ni šlo na roko, zato imajo zmage še toliko večjo težo. Res velik poklon fantom. Tudi v finalu nismo bili daleč, a moramo priznati, da je Portugalska zasluženo zmagala. Zahvalil bi se tudi celotnemu strokovnemu vodstvu, saj je vsak dodal delež k uspehu. Za nami je lepa izkušnja.''

 

FINALE PRVENSTVA CONCACAF:

SLOVENIJA – PORTUGALSKA 0:2 (0:0)

Strelci: Prioste 44., Silva 65.

Slovenija: Dermastija, Černe, Puconja, Trdin, Kljun, Rovšek (od 42. Marsetič), Kuzmič, Klašnja, Kamenšek (od 61. Zrnec), Leban, Čeferin (od 61. Belinc).

Portugalska: Gomes, Teixeira (od 70. Monteiro), Costa, Silva, Monteiro, Prioste (od 70. Octavio), Cruz, Nabian (od 70. Chermiti), Rodrigues (od 53. Moreira), Marques, Faria (od 59. Essugo).

 

POLFINALE:

KANADA – SLOVENIJA 1:2* (0:0, 1:1)

*Po podaljških

Strelci: Assi 60.; Marsetič 62., Kljun 89.

Slovenija: Dermastija, Černe (od 36. Marsetič), Puconja, Trdin, Kljun, Kuzmič, Rotar (od 54. Belinc), Klašnja, Kamenšek (od 11. Zrnec), Rovšek (od 54. Čeferin), Leban.

 

OSMINA FINALA:

SLOVENIJA – IZRAEL 4:1 (0:0, 0:0)*

*Po enajstmetrovkah

Strelci 11m: Kljun, Klašnja, Rovšek, Kamenšek; Huber

Slovenija: Dermastija, Černe (od 85. Čeferin), Puconja, Trdin, Kljun, Marsetić, Rotar (od 55. Rovšek), Kuzmič, Klašnja, Kamenšek, Leban.

 

Besedilo: Nejc Berce, NZS

Foto: NZS, Concacaf

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB