FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mladi Slovenci v osmino finala

Tri tekme, tri zmage. Slovenska reprezentanca do 16 let v osmino finala turnirja Concacaf! Nejc Klašnja, Gašper Černe in Jernej Belinc z Izraelom danes ob 17. uri.

Slovenska reprezentanca do 16 let je po odličnem nastopanju v skupinskem delu mednarodnega turnirja Concacaf, ki poteka v Združenih državah Amerike, napredovala v osmino finala omenjenega tekmovanja. Po zmagah nad Guadalupejem, Kanado in Salvadorjem izbrano vrsto Slovenije, za katero nastopajo tudi trije predstavniki MNC Domžale, na naslednji stopnički čaka dvoboj z reprezentanco Izraela.

Varovanci selektorja Tomaža Petroviča so turnir odlično odprli z visoko zmago nad selekcijo Guadalupeja. Četrti zadetek na tekmi je prispeval Gašper Černe. Nejc Klašnja je odigral celotno srečanje, Jernej Belinc je igro zapustil po prvem polčasu.

V drugi tekmi skupine C so mladi Slovenci ponovno zabeležili zmago brez prejetega zadetka. Srečanje s Kanado, ki se je zaključilo z rezultatom 3:0, je Klašnja odigral v celoti. Černe je v igro vstopil s klopi za rezerviste, Belinc priložnosti za igro ni dobil.

Dokončna potrditev prvega mesta je prišla ob zmagi z 1-0 nad reprezentanco Salvadorja. Na dvoboju sta nastopila Jernej Belinc in Gašper Černe.

Tri zmage in odlična gol razlika, dosegli so kar devet zadetkov, prejeli pa nobenega, pomeni da se v nadaljevanje tekmovanja naši fantje odpravljajo kot vodilno moštvo skupine C. Drugo mesto je osvojila Kanada, tretji je bil Salvador, četrti pa Guadalupe.

Slovenija se bo v osmini finala že danes ob 17.00 pomerila z Izraelom, ki je v skupini z Mehiko, Panamo in Curacaom osvojil končno drugo mesto.

 

Skupinski del tekmovanja Concacaf:

SLOVENIJA – GUADALUPE 5:0 (2:0)

Strelci: Marsetič 14., Kljun 16., Korošec 50., Černe 63., Maksimovič 71.

Slovenija: Dermastija (od 62. Božič), Puconja, Kljun (od 59. Černe), Maksimović, Belinc (od 36. Čeferin), Kuzmič, Marsetič, Klašnja, Rovšek, Zrnec (od 46. Kamenšek), Leban.

SLOVENIJA – KANADA 3:0 (2:0)

Strelci: Kamenšek 13., Kuzmič 31., Kljun 72.

Slovenija: Dermastija, Puconja, Trdin, Kljun, Marsetič, Kuzmič, Rotar (od 49. Černe), Klašnja, Kamenšek (od 71. Zrnec), Rovšek (od 57. Čeferin), Leban.

 

SALVADOR – SLOVENIJA 0:1

Strelec: Rovšek 43.

Slovenija: Božič, Trdin (od 50. Kuzmič), Maksimovič, Belinc, Korošec, Rotar (od 36. Černe), Kamenšek, Rovšek (od 60. Marsetič), Zrnec, Čeferin, Leban.

 

Besedilo: Nejc Berce

Foto: NZS

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB