Mladinci in kadeti vstopili v novo sezono

Zasluženega počitka je konec. Mlajši selekciji Nogometnega kluba Domžale sta v preteklem tednu vstopili v novo tekmovalno sezono. Na igrišču z umetno travo treningi potekajo dvakrat dnevno, začetnemu delu, ki temelji na fizični pripravljenosti bodo kmalu sledile tudi prve pripravljalne tekme. 

MLADINCI

Selekcijo do 19 let, ki bo po lanski osvojitvi drzvanega naslova, v letošnji sezoni nastopala v UEFA Youth Champions League bo tudi v prihodnje vodil glavni trener Darko Birjukov. V vlogi pomočnika trenerja bo Juninho, nad vratarji pa bo bdel Robert Majdič.

Do začetka 1. slovenske mladinske lige, kjer se bodo rumeni bojevniki 17. avgusta v uvodnem domačem krogu omenjenega tekmovanja pomerili z nogometaši ljubljanskega Brava, nas loči mesec dni, vse do takrat pa bo vadba potekala v domačem okolju.

V primerjavi z lansko sezono je k članski ekipi odšel Dario Kolobarić, ki bo tako odslej polnopravni član prvega moštva. Treningom pod vodstvom članskega strateg Simona Rožmana so priključeni tudi Žiga Repas, Klemen Mihelak, Tamar Svetlin in Jošt Urbančič, ki pa imajo še vedno status mladincev.

Trener Darko Birjukov je ob vrnitvi na delo povedal: ''Po tako uspešni sezoni kot smo jo imeli, smo potrebovali počitek. Tako kot vsako leto smo se na prvem treningu zbrali dober mesec dni do začetka prvenstva. Načrtovali smo pet pripravljalnih tekem, zadeve pa bodo potekale tako kot pred vsako sezono. Velik izziv nam tokrat predstavlja mladinska Liga prvakov, fantje se tega zavedajo, mi pa od njih pričakujemo, da bodo takšni kot do sedaj, torej najboljši v Sloveniji. Upam, da nam bo letos uspelo narediti še en korak več v Evropi, kjer smo do sedaj dvakrat izpadli v prvem krogu. Upam tudi, da nam bo pri žrebu naklonjena sreča. Kar se tiče prvenstva, ambicije ostajajo iste. Želimo ubraniti naslov, ponovno postati prvak, in fante kar se da dobro pripraviti na članski nogomet, kar je tudi najpomembneje.'' 

 

KADETI

Glavni trener kadetske selekcije bo Anže Mežnarič. Z nogometaši do 17 let bo kot pomočnik glavnemu trenerju deloval Ante Bratič, delo z vratarji pa pripada Robertu Majdiču.

Tako kot mladinci se bodo v domačem okolju na novo sezono pripravljali tudi kadeti, ki se bodo v  1. krogu SKL z Bravom prav tako 17. avgusta pomerili ob 15. uri. Srečanje bo odigrano v Domžalah.

Selekcijo je pred začetom nove sezone zapustil napadalec Benjamin Šeško, ki je prestopil v Red Bull Salzburg.

Trener Aleš Mežnaršič: ''Po pretekli sezoni, ki je bila kar naporna smo se zopet zbrali. Fantje so imeli dobre tri tedne pavze, med tem pa so imeli tudi individualne treninge, ki so jih vestno opravljali, tako da so na začetek priprav prišli razmeroma dobro pripravljeni. Prvi teden nove sezone je za nami, kar smo v njem načrtovali pa smo tudi izvedli. Čaka nas še medsebojna tekma, ki bo tudi služila kot uvodno pripravljalno srečanje. Fantje delajo zelo dobro, imajo zadovoljivo delovno vnemo, manjka sicer še nekaj igralcev, ki imajo reprezentančne obveznosti, vendar se nam bojo tudi oni že kmalu priključili, tako da mislim, da bo ekipa znova zelo konkurenčna. V prihodnjih tednih nas čaka tudi selekcioniranje, precej nepriljubljeno opravilo, ampak potrebno je izbrati igralce, ki bodo v prvenstvu predstavljali konkurenčno ekipo. Do začetka ligaškega dela bomo odigrali vsaj tri trening tekme, ob vstopu v mesec avgust pa nas čaka še tradicionalni turnir v Žilini. Urnik je tako precej popolnjen, naš cilj pa je, da v prvenstvo vstopimo optimalno pripravljeni.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

 

 

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO