Nadaljujemo s projektom Rumeni fair play

V mesecu maju in juniju smo v Nogometnem klubu Domžale začeli s projektom Rumeni fair play, cilj katerega je ozaveščanje in izobraževanje vseh deležnikov, ki so kakorkoli povezani z nogometom.

IMG 20190523 191211

Rumeni Fair play je projekt, ki se je naslonil na glavne vrednote NK Domžale, skozi katere želimo vsakemu nogometašu nuditi optimalno okolje za nogometni in osebnostni razvoj. To lahko dosežemo le vsi skupaj, s skupnim in načrtnim delom. Kot prvo akcijo projekta smo zato v klubu pripravili strokovne smernice, ki bodo staršem, kot pomembnim soudeležencem v karieri vsakega mladega nogometaša, v pomoč pri njihovem vedenju in vodenju svojih otrok doma, na treningih in tekmah. Glavni del strokovnih smernic je 9 rumenih pravil vedenja staršev. 

V začetku meseca smo na tekmah mlajših selekcij staršem razdelili promocijski material, ki je vseboval vsebino o želenem vedenju staršev na nogometnih tekmah, treningih in nasploh. Pri tem nam je pomagal tudi Domži, ki je tudi pokazal najboljše načine, kako ''rumeno'' navijati. Za starše otrok selekcij U8, U9 in U10 smo nato pripravili delavnico z vsebino vloga staršev v karieri nogometaša, kjer se je razložilo strokovno ozadje postavljenih smernic. Samo predavanje je zajelo širok spekter različnih vedenj staršev na igrišču in doma, hkrati pa tudi njihov vpliv na mlade nogometaše ter psihološke posledice, ki lahko zaznamujejo kariere oziroma življenja naših mladih nogometašev. Izredno nas veseli, da je bil odziv povabljenih staršev na predstavljene vsebine dober in je odprl marsikatero vprašanje glede njihovih reakcij, usmerjanj in dejanj v sklopu nogometnega udejstvovanja njihovih otrok. Z akcijami projekta bomo nadaljevali v novi sezoni, ko bomo predstavili tudi ambasadorja projekta Senijada Ibričiča in Slobodana Vuka. 

Cilj kluba je, da v Domžalah živi rumeni fairplay in to na vseh ravneh. Pri vedenjih trenerjev, med našimi nogometaši, pri komunikaciji staršev do otrok ... Rumeni fairplay zavzema vse vidike vodenja naših nogometašev do končnega cilja, da postanejo boljši nogometaši, da osebnostno in športno napredujejo ter ob tem doživljajo trenutke, ki jih nikoli ne bodo pozabili. 

Za rumeni fairplay, za NK Domžale!

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO