FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mile Stankovič: "Bolj kot rezultat me je navdušila igra"

Po osvojeni lovoriki mladincev so uspeh Mladinskega nogometnega centra dopolnili še starejši dečki selekcije U14, ki so včeraj z zmago z 1:0 osvojili naslov prvaka v Medobčinski zvezi Ljubljana. Trener Mile Stankovič je bil naslova izjemno vesel, še bolj pa ga veseli napredek v igri, ki so ga prikazali njegovi varovanci.

nkd 20 stankovic

"Res sem izjemno ponosen, obenem pa tudi presrečen,” je uvodoma dejal trener Mile Stankovič. “Mislim, da so fantje pokazali borbenost in željo ter tako najbližjega zasledovalca danes zasluženo premagali. Osvojiti to lovoriko ni lahko, saj so v Medobčinski zvezi Ljubljana izredno kvalitetne mlade ekipe. Naši fantje so dali vse od sebe in s tem pokazali, da so bila nihanja sestavni del nogometa, a dokazali so, da se vedno da narediti še več, in ob tem jim moram resnično čestitati,” je po tekmi z Brinjem, ki so jo rumeni dobili z 1:0, dejal trener starejših dečkov. 

Po Stankovičevih besedah se je naslova prvaka v MNZ Ljubljana izredno razveselil, še bolj pa je vesel igre in izboljšanja le-te, saj meni, da je v drugem delu prvenstva postala boljša. “Prvi cilj pred spomladanskim delom je bil vsekakor napredek v igri, kar so fantje potrdili s končnim uspehom. Tekom spomladanskega dela smo imeli nekaj težav s poškodbami, vendar so s prikazanim trudom in medsebojnim sodelovanjem uspeli doseči naš cilj. Predstave so nekoliko nihale, kar je v tej starostni skupini povsem običajno, vendar so fantje psihološko vzdržali in uspeli zmagati. Vesel sem, da nam je uspelo dobiti ligo, saj so s tem fantje tudi sami sebi dokazali, da zmorejo. Vedno je cilj dober rezultat, vendar je še bolj kot to zame pomembna to, kako igramo. Velika večina teh fantov se bo v prihodnji sezoni merila v ligi U15, torej bo s tem prišla na državno raven tekmovanja in srečevali se bodo z najkvalitetnejšimi ekipami v Sloveniji.” 

Osvojeni naslov prvaka v medobčinski ligi je po Stankovičevem mnenju odlična popotnica za prihodnjo sezono, v kateri se bodo fantje preselili v tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. “Včerajšnji dosežek je zagotovo najboljša popotnica za naslednjo sezono. Fantje bodo storili korak naprej, saj se bodo priključili tekmovanju na najvišjem rangu. Pred tekmo sem fantom dejal, da je to zelo pomemben test. Borili so se odlično in verjamem, da se bodo iz te sezone marsikaj naučili. Nenazadnje so res odigrali dobro celotno sezono. V 22 tekmah so izgubili na le dveh tekmah, hkrati pa v celotni sezoni dosegli kar 100 zadetkov. Ne pomnim, kdaj je to uspelo še kakšni drugi ekipi, zato si zaslužijo vse čestitke. Hkrati sezona teh fantov tudi to priča o tem, da se v Domžalah z mladimi izredno dobro dela, kar je dokazal tudi včerajšnji prestop Benjamina Šeška v Salzburg. Prepričan sem, da bodo ti fantje, ki so tokrat osvojili naslov v MNZ Ljubljana, z dobrim in trdim delom lahko prišli še daleč — in to že v naslednji sezoni, ko bo letvica postavljena še za kakšno stopničko višje,” je zaključil Stankovič.

 

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO