FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Tamar Svetlin: "Čaka nas najzahtevnejša tekma v sezoni"

V četrtek bo s finalom pokala padel zastor tudi nad mladinsko sezono, v kateri so Domžalčani že izpolnili dva zastavljena cilja, a si želijo v to kategorijo uvrstitii še zadnjega. Pokalno lovoriko bodo namreč naskakovali proti Mariboru, branilec Jošt Urbančič in vezist Tamar Svetlin pa pričakujeta izjemno zahteven obračun. 
 
nkd 1 7
 
“Seveda sta osvojeno mladinsko državno prvenstvo in skupno prvo mesto s kadetsko ekipo deloma zadovoljila naše apetite. Oba izkupička sta bila že pred sezono naš cilj in veseli smo, da nam je to uspelo izpolniti. S tem smo dokazali karakter naše ekipe skozi celotno sezono, saj smo ostali zbrani in motivirani tudi takrat, ko nam ni bilo najlažje. Tak pristop, miselnost in pripravo bomo skušali ponoviti že v četrtek, ko nas čaka nov izziv, in tudi tokrat bomo od sebe dali vse in igrali na zmago. Sezono si namreč želimo skleniti še s pokalom,” pred četrtkovo tekmo poudarja branilec Jošt Urbančič. 
 
“Zavedamo se, da imamo res lepo priložnost, da že tako odlično sezono sklenemo na popoln način. Z naše strani pričakujemo visoko stopnjo motivacije, želje, ključna bo seveda tudi dobra mentalna priprava, za katero sem prepričan, da ni vprašljiva. Trdo smo delali, da smo prišli do sem, in tudi tokrat bomo skušali pokazati vse svoje znanje. Uvrstitev v finale je izjemen dosežek, vendar je potrebno vedeti, da naš cilj ni le igranje finala, ampak zmaga. Zavedamo se, da je tekmec nadvse kvalitetno moštvo, a ta lastnost krasi tudi nas, zato pričakujemo trdo borbo. Ključna bo zagotovo zbranost v igri od prve do zadnje minute, kar pa smo v letošnji sezoni že nekajkrat dokazali, da zmoremo, zato v dvoboj vstopamo samozavestni,” sklepno dejanje mladinskega moštva pričakuje Urbančič. 
 
nkd 12
 
S svojim soigralcem se strinja tudi vezist Tamar Svetlin, ki z nestrpnostjo pričakuje četrtkovo zahtevno srečanje. “V sezoni smo se z Mariborčani srečali dvakrat in vknjižili eno zmago in en remi. Dobro se poznamo, na obeh straneh je nekaj reprezentantov, tako da bo zaradi tega motiv še večji, saj se vsak igralec želi še posebej dokazati. Zavedamo se izziva, ki ga prinaša četrtkov obračun. Dobre igre iz zadnjega časa in odlično sezono želimo še obogatiti, osvojena pokalna lovorika pa bi bil najboljši način za zaključek tega izjemno uspešnega tekmovalnega leta,” je prepričan Svetlin. 
 
Domžalski mladinci so se letos z mariborskimi pomerili dvakrat, oba dvoboja pa sta se odvila v okviru državnega prvenstva. Na prvem srečanju novembra so se treh točk veselili Domžalčani, pred dobrimi tremi tedni pa sta se ekipi razšli z remijem (1:1). Z 62 osvojenimi točkami so Domžalčani osvojili prvenstvo, hkrati pa so prvi končali tudi v skupni razvrstitvi mladinske in kadetske lige ter tako oba želena dosežka speljali prav tokratnem tekmecu.“Prepričan sem, da četrtkova tekma predstavlja najzahtevnejši obračun z Mariborom v sezoni. Razlog za to pa vidim v tem, da bodo vijoličasti zaradi dvoboja za naslov prvaka, v katerem smo bili uspešnejši mi, posledično pa smo tudi na skupni lestvici osvojili prvo mesto, še toliko bolj motivirani in željni zmage. A taki bomo tudi mi. Resda smo nekaj ciljev že izpolnili, vendar ne želimo sedaj odnehati in se zadovoljiti z že osvojenim. Maribor je naš velik rival in tekme z vijoličastimi so že same po sebi velik motiv. Ko pa je v igri še taka končna nagrada, kot je osvojitev pokala, nekega dodatnega motiva ne potrebujemo. Verjamem, da smo ponovno opravili dobro pripravo na tekmo in močno upam, da se nam bo vloženi trud jutri poplačal,” je zaključil Svetlin.

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO