FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Po prvenstvu: "Veseli, da nam je uspelo izpolniti cilj!"

Po koncu prvenstva mladincev in kadetov sta misli strnila še oba stratega, Darko Birjukov in Aleš Mežnaršič, ki sta potegnila črto pod nadvse uspešno sezono za domžalski podmladek — naslov prvakov mladincev, drugo mesto kadetov in skupno uvrstitev v mladinsko ligo prvakov. 

nkd 6

“Pred zadnjim kolom je bila ključna tekma kadetov. V rokah smo mladinci že imeli naslov prvaka, zato je bil fokus na uvrstitvi v tekmovanje mladinske lige prvakov. Naši kadeti so s svojo nalogo opravili odlično in visoko premagali Muro, tako da je bilo že po prvi tekmi konec ugibanj. Mogoče nam je bilo zaradi tega na naši tekmi lažje, vsaj kar se tiče psihičnega vidika in priprave. Kljub obema izpolnjenima ciljema našega moštva pa so fantje še enkrat več pokazali izjemen karakter, vpisali novo zmago ter tako potrdili prvo mesto,” je po končanem prvenstvu dejal trener mladincev Darko Birjukov. 

Z dvema zmagama v zadnjem kolu je tako domžalski podmladek osvojil skupno prvo mesto, s čimer so si rumeni za naslednjo jesen zagotovili igranje z najboljšimi evropskimi klubi. “To je bil za nas cilj, kar smo poudarjali že lep čas. Za seboj smo na drugem mestu pustili odlično nogometno šolo Maribora, Olimpijo pa smo prehiteli za 25 točk, kar nakazuje na to, kako trdo delata obe domžalski ekipi. Ob tem bi vsem fantom še enkrat čestital, saj so od sebe dali čisto vse in znova pokazali, da imajo izjemno močno voljo.”

A za mladince tekmovalne sezone še ni konec. Že v četrtek bodo v Šmartnem ob Paki še enkrat zaigrali proti svojim mariborskim vrstnikom, saj jih čaka finale pokala. “Čaka nas nova težka tekma. Prepričan sem, da bodo fantje kljub uspešnim zadnjim tednom tudi tokrat pokazali vse nogometno znanje, ki ga premorejo, in šli v tekmo močno motivirani. Naša želja je zagotovo zmaga, končna nagrada je mikavna. Celo leto so trdo delali, da bi prišli v finale, ato ne dvomim, da bi bila motivacija vprašljiva,” je za konec še dodal Birjukov. 

nkd 4

Prvenstvo se je zaključilo tudi za domžalske kadete, ki so bili v borbi za vrh lestvice vse do konca, na koncu pa so osvojili končno drugo mesto, kar je Aleš Mežnaršič pozdravil z odprtimi rokami. “Vesel sem končne uvrstitve fantov. Res so celotno sezono odigrali po svojih najboljših močeh in izjemno sem zadovoljen. Kot vsak športnik, katerega cilj je prvo mesto, smo si tudi kot posamezna ekipa le-tega sicer želeli, a nam žal ni uspelo. S tem se je pokazalo dejstvo, da se prvenstva dobijo na manjših tekmah, kjer mogoče v našem primeru vseh priložnosti nismo najbolje izkoristili. Zato bi na tem mestu čestitali tudi Mariboru, ki je celotno sezono kazal konstantne igre in zasluženo postal prvak. Kljub temu si tudi naši fantje zaslužijo iskrene čestitke za celotno sezono in tudi zadnjo tekmo so odigrali odlično, zbrano, čvrsto, ter tako zmagali tudi v gosteh proti Muri, kjer to ni najlažja naloga.” 

Kljub temu, da so tekmovanje končali na drugem mestu, pretirane slabe volje ni, saj je Mežnaršič prepričan, da se bodo iz ravnokar zaključenega prvenstva naučili marsikaj. “Seveda smo si želeli zaključiti sezono na vrhu. Mislim, da si tega želi vsak posameznik, ki se ukvarja s športom ali pa športna ekipa. Glede na priložnost, ki smo jo imeli, je bil vrh dokaj blizu, po drugi strani pa je osvojeno drugo mesto vrhunski rezultat, ki se mu ne sme oporekati. Celotno moštvo je lahko ponosno na ta dosežek. Poleg tega me veseli razvoj nekaterih posameznikov, ki so v tej minuli sezoni naredili resnično velik korak naprej in od te sezone je v neki meri tudi odvisno, kako se bodo njihove kariere odvijale v prihodnosti. Tudi to je pomemben del sezone, na katerega na smemo pozabiti. Čeprav smo si želeli osvojitve prvenstva, ne smemo pozabiti niti na dejstvo, da nam je uspel zastavljen cilj in smo se skupaj z mladinsko ekipo uvrstili v UEFA Youth League za naslednjo sezono, kar je nedvomno izvrsten dosežek,” je prepričan Mežnaršič.  

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO