FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

MiniEuro 2019: Selekcija U11 v hudi konkurenci do odlične uvrstitve

Na Češkem in v Nemčiji se je v tem tednu odvijal turnir Mini Euro 2019, ki se ga je udeležila tudi domžalska selekcija U11 in v močni konkurenci prišla do odmevnih rezultatov tudi proti podmladku evropskih klubskih velesil. Domžalčani so osvojili končno osmo mesto.

 minieurope

Turnir, ki se ga selekcija U11 udeležuje že nekaj let zapored, je znan po tem, da privabi klube, ki predstavljajo najboljše nogometne šole po vsej Evropi. Tudi letos sta se evropskim ekipam pridružili še japonska (Kawasaki Frontale) in avstralska (Manly United). 

Dvodnevni turnir se je začel na češkem v mestu Františkovy Lazne, kjer se je odigralo sedem tekem. Mladi Domžalčani so se v skupinskem delu odrezali odlično, vendar jim je do drugega mesta zmanjkala le malenkost, zato so se uvrstili v srebrno skupino, ki se je merila za končno uvrstitev med 7. in 12. mestom. 

Med drugim so Domžalčani navdušili z remijem z 1:1 proti Ajaxu, sicer kasnejšemu zmagovalcu turnirja, in proti Manchester Unitedu, ki je bil boljši z 2:1. Poleg omenjenih dveh moštev, so se pomerili s še eno ekipo iz Manchestra, s katero so se razšli z remijem brez zadetkov. Za končno uvrstitev pa so morali mladi Domžalčani premagati še odlične nogometne akademije klubov kot so Sparta Praga, Legia Warszawa in AS Trencin, kar je na koncu zadostovalo za osmo mesto.

Po uspešnem turnirju zadovoljstva nista skrivala oba trenerja selekcije. "Fantje so odigrali odlično. Dokazali so, da delamo izjemno dobro. Po dveh letih strokovnega in kvalitetnega dela z njimi ugotavljam, da so pripravljeni na vse zahteve, ki jih nogometna igra določa v tem starostnem obdobju. V preteklih dveh letih so osvojili številne domače in mednarodne turnirje, kar nakazuje na dobro delo z mladimi. Z veseljem lahko povem, da se omenjena ekipa lahko primerja z najboljšimi nogometnimi šolami v Evropi, kot so Ajax, Manchester United, Legia, Sparta Praga, itd. Ekipa kaže veliko talenta, ki se bo razvijal le s kvalitetnim delom tudi v prihodnje, zato še enkrat čestitam vsem fantom,” je po turnirju razmišljal trener Dejan Pivk.

Zadovoljen je bil tudi Žiga Kmetič. "Glede na predstave proti tako uglednim nasprotnikom, ki so jih prikazali najini igralci, sem nadvse zadovoljen. Ker sem bil sedaj že drugič na tem tekmovanju, sem vedel, da bo to za nas pravi zrelostni preizkus. Spet smo ugotovili, da delamo dobro in da ne zaostajamo prav veliko za najboljšimi. Fantom gredo čestitke, saj so dokazali, da lahko v svojem letniku tekmujejo z vsemi najbolj cenjenimi zahodnoevropskimi tekmeci."

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO