FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Po osvojitvi prvenstva: "Zasluženo do naslova!"

Domžalski mladinci so si z zmago nad Celjem kolo pred koncem že zagotovili naslov prvakov, a njihovih apetitov s tem ni še konec. Občutke po osvojenem prvenstvu in pred preostalima dvema tekmama v sezoni sta strnila trener Darko Birjukov in kapetan Andrija Radovanović.

 nkd 14

"Resnično sem zadovoljen. Srečen. Vesel sem zaradi fantov, ki so od prvega dneva poletnih priprav res vse svoje delo in trdo voljo vložili v to. Na vsakem treningu in vsaki tekmi so od sebe dali vse in izvlekli svoj maksimum. In zaradi te delovne vneme, o kateri sem večkrat govoril, so tokrat prišli do naslova prvaka in ob tem vsem svojim varovancem iz srca čestitam," je po tekmi dejal Birjukov.

"Že pred tekmo smo vedeli, da imamo odlično priložnost za naslov. Fantje so šli v to tekmo ponovno močno motivirani, saj smo si želeli naslov osvojiti ob prvi možnosti. Vesel sem, da nam je to uspelo in da se lahko sedaj osredotočimo na naslednji cilj. Vsi, ki se ukvarjajo z nekim športom, pa naj bo to v katerikoli starostni kategoriji, vedo, da je osvojitev naslova prvaka najvišji možen dosežek. Po drugi strani pa nas čaka še ena izjemno pomembna tekma ta konec tedna proti Muri. Kljub temu, da smo si že zagotovili prvo mesto v ligi, pa na naslednjem dvoboju ne bo nič drugače, saj bo naš cilj tudi v soboto jasen – nove tri točke."

Z osvojenim naslovom v ligi pa se mladinci še niso zadovoljili. "Poudarjamo, da nas čaka še težka tekma proti Muri, s katero si lahko zagotovimo nastop v ligi prvakov, ki si jo želimo ponovno pripeljati v Domžale. Za to bosta zadostovali že dve osvojeni točki našega in kadetskega moštva, a prepričan sem, da bosta obe ekipi igrali na vse tri. Hkrati nas čez deset dni čaka finale pokala, kjer si želimo zagotoviti še drugo letošnjo lovoriko. V tem primeru bi bila to za naše fante izjemna nagrada in potrdilo, da imajo za seboj res odlično sezono. Maksimalno se bomo pripravili na obe preostali tekmi in skušali pokazati igro, ki nas je krasila celotno sezono," je še povedal Birjukov.

nkd 4

Veselja po osvojitvi ligaške krone ni skrival niti kapetan moštva Andrija Radovanović. "Občutek in način, na katera smo kolo pred koncem osvojili naslov prvaka, je res izjemen. Prepričan sem, da smo zasluženo postali prvaki. Celo leto in celotno prvenstvo smo trdo garali za ta dosežek. Vsaka točka, ki smo jo dosegli, je prišla zasluženo. Nekaj smo jih tudi izgubili, včasih nesrečno, vendar sem zadovoljen, da je rezultat tukaj in da smo izpolnili vsaj en začrtan cilj," je po tekmi dejal Andrija Radovanović.

"Celo leto smo igrali dobro. Vemo, da bi lahko naslov prvaka osvojili že prej, vendar je treba na tej točki čestitati tudi Mariboru, ki je odigral izjemno in bil praktično vse do konca v igri. Tudi na tej tekmi s Celjem smo dokazali, da smo še vedno visoko motivirani in to kljub temu, da se sezona približuje zaključku. Tokrat smo večino dela opravili že v prvem polčasu, ko smo se držali začrtanega plana in dobro igro kronali s štirimi zadetki. V drugem polčasu smo nato stisnili, srečanje nadzorovali in ga brez večjih težav pripeljali do konca," pa je med drugim sobotno tekmo videl kapetan Domžalčanov.

Slednji je bil nove zmage tako kot celoten štab vesel, vendar opozarja, da je s preostalima dvema tekmama v sezoni za rumene bojevnike v igri še veliko. Najprej skupno mesto, ki vodi v ligo prvakov, nato pa 30. maja sledi finale pokala, kjer jih čaka Maribor. "Po tej zmagi in osvojitvi prvaka se bomo vsekakor malce poveselili, vendar se slavje ne bo raztegnilo. Čakata nas še dve tekmi. V soboto gostujemo v Muri in ob porazu Maribora je dovolj, da osvojimo vsaj dve točki in prvo mesto je naše. Kljub tej računici bomo igrali na zmago, saj želimo potrditi to, kar smo govorili celoten del prvenstva, torej na vsaki tekmi igrati na zmago. Čaka nas še nekaj dela in storili bomo vse, da do konca sezone vpišemo še dve zmagi – najprej v soboto proti Muri, nato pa še v finalu pokala proti Mariboru. Če bomo pokazali svoj pravi obraz, se nimamo česa bati," je še prepričan Radovanović.

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO