FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Darko Birjukov: "Imamo izjemno priložnost"

Tako kot članska sezona se tudi v mladinskih ligah tekmovanje bliža h koncu. Domžalski mladinci in kadeti imajo pred dvema koloma dobro izhodišče. Mladinci lahko z zmago že jutri postanejo državni prvaki, medtem ko drugouvrščeni kadeti lovijo nove tri točke, ob tem pa upajo na spodrsljaj Maribora. Oba stratega sta pred jutrišnjima dvobojema s Celjani optimistična. 

 nkd 6

“Čaka nas še en izjemno kvaliteten nasprotnik. Do konca prvenstva sta le še dve tekmi in tokrat nas čaka še en zahteven test. Z moštvom se zavedamo, da smo prišli daleč — če jutri zmagamo, smo prvaki. S tem namenom smo se zbrali julija na pripravah in dejstvo, da smo le korak oddaljeni od uresničitve cilja, je za nas izjemen dosežek. Jutri se nam ponuja odlična priložnost, vendar se v tekmo zagotovo ne bomo podali obremenjeni z rezultatom,” meni Darko Birjukov.  

Vseeno strateg mladincev opozarja, da se njegovi varovanci osredotočajo le na tekmo samo, s končnim izkupičkom pa se bodo ukvarjali kasneje. “Vsekakor priprava na nasprotnika ni nič kaj drugačna kot ponavadi. Jutrišnje srečanje s Celjem je dejansko le ena tekma več v sezoni, zato se ne obremenjujemo s končnim rezultatom. Dobro smo se pripravili in postorili vse potrebno, da bomo tekmeca pričakali kar najbolj osredotočeni. Upam, da bomo tudi jutri nadaljevali s tako igro, kot smo jo kazali tekom celotnega prvenstva. Motivirani, hrabri in zbrani do konca, vseh 90 minut. To bo sicer potrebno  tudi še na vseh preostalih tekmah v sezoni in ne le jutri, v kar pa ne dvomim. Še vedno imamo v igri nekaj ciljev. Poleg naslova prvaka se borimo še za skupno prvo mesto in to je motiv, da bomo čimboljši na preostalih treh srečanjih,” meni Birjukov, ki ga do konca sezone čakata še dve ligaški preizkušnji in finale pokala proti Mariboru konec tega meseca. 

Z nestrpnostjo pa dvoboj s Celjani pričakujejo tudi v kadetskih vrstah, kjer moštvo dve koli pred koncem zaseda odlično drugo mesto. “Naš trenutni položaj na lestvici nam mogoče prinaša nekakšen dodatni pritisk. Vsekakor je prisotna želja, da se izkažemo, zagotovo pa bi si želeli prvenstvo končati na prvem mestu. Motivacija ni vprašljiva, saj se zavedamo, kaj vse lahko dosežemo. Resda je cilj prvo mesto, a to ni odvisno le od nas,” z dvema tekmama do konca prvenstva in minimalnim zaostankom za Mariborom meni trener kadetov Aleš Mežnaršič. 

Trener kadetov poudarja, da je cilj vsekakor vrh lestvice, vendar ga ne bodo napadli brezglavo. “Zagotovo je ta teden v ospredju dvoboj s Celjem. Na prvi tekmi smo proti njim klonili, tokrat se jim želimo za poraz nekoliko oddolžiti in jih prvič v sezoni premagati. Osredotočeni smo na jutrišnjo tekmo, nato pa bomo po odigranem srečanju videli, kakšen bo izkupiček predzadnjega kola,” meni Mežnaršič, ki bo opazoval tudi izkupiček tekme med Mariborom in Bravom. “Vsekakor si želimo končati prvi, zato se bomo jutri izjemno potrudili, da osvojimo nove točke. V kolikor bomo pokazali svoj maksimum, smo lahko mirne vesti. Vem, da bodo fantje dali vse od sebe. Hkrati je ena izmed naših želja že celotno sezono tudi skupno prvo mesto, saj bo to nekakšne vrste nagrada za fante, ki se bodo lahko nato v naslednji sezoni preizkušali v elitni ligi prvakov. Motivacija je vsekakor visoka, zato v svoje fante in pripravo na preostala dva obračuna ne dvomim,” je še dodal Mežnaršič. 

Pesti za naše kadete in mladince boste lahko stiskali jutri, 18. maja. Kadeti se bodo s Celjem na pomožnem igrišču pomerili ob 11. uri, medtem ko bodo mladinci prvo zaključno žogico za naslov prvaka lovili ob 13. uri. 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB