Selekcija U14 uspešno nastopala na turnirju v Umagu

Selekcija U14 se je v minulih dneh udeležila mednarodnega turnirja v Umagu. Na turnirju, kjer je nastopilo 16 ekip iz štirih držav, so mladi Domžalčani osvojili odlično peto mesto, po mnenju trenerja Mileta Stankoviča pa jim je do višje uvrstitve zmanjkalo le nekaj športne sreče. 

nkd 18

Mladi Domžalčani, ki so bili v skupini z velenjskim Rudarjem, Pulo in domačo Petrovijo, so turnir začeli odlično. V skupinskem delu so namreč dosegli tri zmage, ob tem pa nasprotnikom skupno zabili kar 27 zadetkov, medtem pa svojo mrežo ohranili nedotaknjeno ter se tako zanesljivo uvrstili v izločilne boje. 

V četrtfinalu jih je čakalo moštvo Šampion iz Celja. “V tekmo smo šli z ogromno željo po zmagi. Želeli smo si polfinala,” je motivacijo pred začetkom izločilnih bojev opisal Stankovič. Rumeni so bili sicer boljši nasprotnik, saj so prikazali izjemno podjetno igro in na začetku drugega polčasa prek Gala Javoriča prešli v vodstvo. Celjani so se rešili v zadnji minuti rednega dela in tako izenačili na 1:1. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, pri katerih pa so bili za malenkost uspešnejši nasprotniki, ki so slavili s 5:4.  

Mladi Domžalčani so tako osvojili končno peto mesto, kar pa je po mnenju stratega spodbuden rezultat za končnico sezone. “Fantje si zaslužijo vse pohvale za odigrane tekme, kvalitetne igre in izjemno stopnjo motivacije. S pomočnikom Maticem Seferovićem sva prepričana, da bi lahko z kančkom športne sreče pri izvajanju enajstmetrovk osvojili še boljši izkupiček. A potrebno se je zavedati, da na tovrstnih turnirjih ni pomemben le rezultat. Fantje so bogatejši za nove izkušnje in nova prijateljstva. Obenem že gledamo naprej, saj nas še v tem mesecu čakajo izjemno pomembne tekme v ligi, kjer trenutno zasedamo prvo mesto.”

Selekcijo U14, ki nastopa v tekmovanju Medobčinske zveze Ljubljana, čaka do konca sezone še pet tekem, trenutno pa se  s 46 točkami nahajajo na prvem mestu ligaške razpredelnice. Pred drugouvrščenim Brinjem imajo točko prednosti. 

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO