Po derbijih z Mariborom: "Ključ do uspeha je bil pristop"

Domžalski mladinci in kadeti so se minulo nedeljo pomerili z zahtevnim tekmecem, ki je hkrati tudi njihov konkurent za naslov prvaka – ekipo iz Maribora. Najstarejša mladinska selekcija v MNC je tokrat vknjižila točko, kadeti so prišli do pomembne zmage, obe selekciji pa sta s prikazanim navdušili oba trenerja, Darka Birjukova in Aleša Mežnaršiča.

nkd 6 

Mežnaršičevi varovanci so dokazali, da so v zadnjem času v dobri formi, saj so Mariborčane premagali z 2:0 in s tem prišli do pomembne zmage. "Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka zahteven preizkus, vendar smo odlično delo opravili že v fazi same priprave na tekmo, saj smo tekmeca dobro analizirali. Spoznali smo, kje so njihove prednosti, pa tudi slabosti. Fantje so se izredno dobro držali načrta in na igrišču pokazali izjemno igro, s katero sem resnično zadovoljen," je po tekmi razmišljal Mežnaršič.

Trener kadetskega moštva je prepričan, da je bil ključ do zmage pristop varovancev, izredno pa je k zmagi pripomogla tudi številčna podpora s tribun: "Res je, da smo premagali Maribor, ki je zares odlična ekipa. Vendar so nam ob tem močno pomagali tudi starši igralcev in ostali gledalci, ki so nas v nedeljo prišli podpret. Zmago je vpisala ekipa, a nam je na poti do novih treh točk pomagala tudi naša publika. Vsem, ki so nas podprli, pa tudi sicer vsem, ki so z nami skozi vso sezono, se najlepše zahvaljujemo."

Domžalčani so z nedeljsko zmago skočili na vrh lestvice, kjer imajo s tekmo več pred Mariborčani dve točki prednosti. "Že od začetka prvenstva je bil naš cilj vrh lestvice. Z zmago v nedeljo smo storili velik korak po uresničitvi tega cilja, vendar ne smemo podleči preveliki evforiji. Potrebno bo ohraniti mirno glavo. Do konca prvenstva nas čakajo še tri zahtevne tekme in prav na vsaki bo potrebno dati od sebe vse svoje moči ter potrditi te dobre predstave iz zadnjih nekaj tekem," je prepričan Mežnaršič. 

Kadete do konca prvenstva čakajo še domač obračun s Celjem, medtem ko se bodo z Gorico in Muro udarili v gosteh. "Na zadnjih treh tekmah bo pomembno predvsem to, da se zavedamo tako svojih kvalitet kot tudi kvalitete nasprotnih moštev. Potrebno bo iti iz tekme v tekmo in vsako srečanje odigrati čim bolje. Predvsem pa bo potrebno ohraniti mirnost na igrišču in povezanost v garderobi. V kolikor nam to uspe, se lahko tudi po zaključku prvenstva nadejamo dobrega končnega rezultata."

Do odličnega izkupička so prišli tudi domžalski mladinci, ki so proti Mariboru remizirali z 1:1. Osvojena točka in prikazana igra pa sta ponovno zadovoljili tudi trenerja mladinskega moštva Darka Birjukova. "Tekma z Mariborom je bila izjemno privlačna. Obe ekipi sta prikazali atraktivno igro, z izjemno veliko dinamike in duelov. Prepričan sem, da sta obe moštvi potrebovali takšno tekmo in prikazali izjemen značaj ekipe, saj so vsi nogometaši na igrišču od sebe dali vse. Celo sezono garaš, da prideš v položaj, v katerem smo se znašli, zato sem ponosen na način, kako smo srečanje proti Mariboru odigrali. Kot že nekaj zadnjih tekem, so fantje tudi tokrat igrali odlično proti izjemno zahtevnemu tekmecu, ki se je na nas izjemno dobro pripravil. Ekipi sta prikazali izjemno borbo, tako da je končni remi povsem pravičen."

nkd 9

Domžalčani so z remijem zadržali vodstvo na lestvici in imajo tri kola pred koncem tri točke prednosti pred Mariborom. "Seveda si želimo zadržati prvo mesto, vendar je izredno pomembna skupna lestvica. Prvo mesto prinaša nastop v mladinski ligi prvakov in s tremi tekmami do konca imamo dobro izhodišče za končni uspeh. Tako naša tekma, kot tekma kadetov, sta bili izredno pomembni, vendar vedno poudarjam, da je potrebno iti iz tekme v tekmo. Tako kot vsakič, tudi tokrat najprej sledi priprava na naslednje srečanje. Osredotočeni smo na Koper in polfinala pokala. Vsekakor pa je dobrodošlo tudi to, da o svoji usodi v prvenstvu odločamo sami," je dodal strateg mladinske selekcije. 

Po pomembni točki proti Mariborčanom so torej mladi Domžalčani že osredotočeni na sredo, ko si bodo ob 16. uri na koprski Bonifiki skušali priigrati finale pokala. "Čaka nas zahteven nasprotnik, ki ga ne srečujemo prav pogosto, vendar smo se na tekmeca vnovič dobro pripravili. Gre za vodilno ekipo mladinske druge lige, tako da nas ne čaka nič kaj lahka naloga. Ritem tekem je naporen, saj si zahtevna srečanja sledijo na nekaj dni, a vsekakor je to za naše mladince dobrodošlo, saj se s tem počasi pripravljajo na člansko selekcijo. Ves čas poudarjam, da je dobra priprava ključ do uspeha in ne dvomim v to, da nam tudi tokrat z dobro igro ne bi uspelo," je v recept za zmago prepričan Birjukov.

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO