FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Darko Birjukov: Proti Krki potrdili dobro formo

Domžalski mladinci so si s zmago nad Krko v finalu pokala MNZ priborili vstopnico za izločilne boje v finalu pokala NZS, kjer jih v četrtfinalu že naslednji teden čaka Triglav. Trener Darko Birjukov meni, da so njegovi varovanci proti Krki spet potrdili dobro pripravljenost in prikazali odlično igro, ki si jo želijo ohraniti vse do konca sezone. 

nkd 1 3

"Fantje so vnovič odigrali izjemno dobro. Na obračun smo se dobro pripravili, saj smo vedeli, kaj nas čaka. Krka je močan in zahteven tekmec, zato je bilo potrebno ostati zbran celotnih devetdeset minut. Že od samega začetka so v srečanje krenili napadalno, kar se nam je kmalu obrestovalo. Celotno srečanje smo igrali dobro, s čimer smo si priigrali kar nekaj obetavnih priložnosti. Tri izmed teh smo izkoristili, sicer pa lahko z gotovostjo trdimo, da smo nadzorovali celoten potek srečanja," je po zmagi v finalu pokala MNZ dejal Birjukov.

Včerajšnja zmaga je mladince popeljala v nadaljevanje pokalnega tekmovanja, kjer se bodo v četrtfinalu pokala pomerili s kranjskim Triglavom. "Triglav je izjemno neugoden nasprotnik. Imajo širok kader, zato lahko izbirajo med veliko igralci, ki so izjemno nevarni. Nekaj let zapored so se v pokalu prebili vsaj do četrtfinala, zato se zavedamo, da nas v četrtek ne čaka lahko naloga," meni Birjukov. "Fantje so dokazali, da se lahko kosajo z vsakim tekmecem, zato ne dvomim, da bi bila motivacija pred tekmo s Triglavom vprašljiva. Na novo tekmo se bomo ponovno dobro pripravili in skušali odigrati čim bolje, hkrati pa iztržiti tudi čim boljši rezultat." 

A še pred četrtfinalom slovenskega mladinskega pokala čaka domžalske mladince nova ligaške preizkušnja. V ponedeljek jih čaka gostovanje pri ljubljanskem Interblocku. "Vsaka tekma je zahtevna, zato nas čaka nov zahteven test. Resda je Interblock trenutno zadnjeuvrščena ekipa, vendar spomladi igrajo precej bolje. Na zadnjih štirih tekmah so vsakokrat iztržili remi, pri tem pa ne poznajo poraza. Lahko nam zagotovo ne bo, vendar sem prepričan, da bo ob dobri igri sledil tudi pozitiven rezultat."

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip D ToursMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani ound   chio logo jpg RGB