FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pregled jesenskega dela: Mladinci zanesljivo na vrhu

Pregled jesenskega dela začenjamo z najstarejšo selekcijo v Mladinskem nogometnem centru. Domžalski mladinci so prvo polovico sezone sklenili na zasluženem prvem mestu mladinske lige, kjer imajo visokih šest točk prednosti pred najbližjima zasledovalcema.

nkd 3b

Mladi Domžalčani so na dosedanjih petnajstih tekmah vknjižili enajst zmag, tri remije in bili samo enkrat poraženi. Dosegli so 26 zadetkov in jih prejeli samo devet, s čimer imajo najtrdnejšo obrambo lige. Osvojili so 36 točk, drugo uvrščena Maribor in Olimpija jih imata šest manj.

Lestvica >>>

Največ nastopov so pri selekciji, ki jo vodita Darko Birjukov in njegov pomočnik Juninho Xavier, jeseni zbrali kapetan Andrija Radovanović ter njegovi soigralci Tamar Svetlin, Gal Žinič in Dario Kolobarić. Prav slednji je z devetimi zadetki tudi daleč najuspešnejši strelec rumenih, trikrat je bil uspešen Radovanović, po dva zadetka pa je dodalo kar šest nogometašev.


Največ nastopov: 

15 - Andrija Radovanović, Tamar Svetlin, Gal Žinič, Dario Kolobarić
14 - Mark Čeh, Jošt Urbančič, Matej Čož, Benjamin Markuš
13 - Ivan Makovec, Matevž Femec, Klemen Mihelak
10 - Miha Vrhovnik, Žan Zupančič
6 - Žiga Repas
5 - Tian Pantelić, Aljaž Valenčak
4 - Luka Kerezović
3 - Žiga Dajčman, Žan Stanković
2 - Dino Hot, Tomaž Iskra
1 - Mark Maučec, Matevž Dajčar, Simon Gregorin

Največ zadetkov: 

9 - Dario Kolobarić
3 - Andrija Radovanović
2 - Mark Čeh, Tamar Svetlin, Gal Žinič, Jošt Urbančič, Miha Vrhovnik, Tian Pantelić
1 - Matej Čož, Ivan Makovec


Podobno uspešni kot v ligaškem tekmovanju so bili domžalski fantje tudi v pokalnem, kjer so se že prebili do četrtega kroga. V prvem so ugnali Kolpo (3:0), v drugem Radomlje (5:1), nazadnje pa so bili uspešnejši še od Vrhnike (7:0). S pokalnimi preizkušnjami bodo nadaljevali spomladi, ko bodo tudi branili naslov slovenskih mladinskih pokalnih prvakov. Prav tako spomladi se bo nadaljevalo tudi ligaško tekmovanje, ki ga bodo varovanci Darka Birjukova odprli 16. marca, z domačo tekmo proti Iliriji. 

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB