FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Rudar Velenje - Domžale 3:1

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2013/2014, 6. KOLO
sobota, 17.08.2013 ob 20:00
Mestni stadion ob Jezeru Velenje
Strelci: 1:0 Eterović 2', 2:0 Skubic 47'/ag, 2:1 Vuk S. 57', 3:1 Eterović 73'/11m

Sodniki:
Sašo Habjanič (Murska Sobota), Simon Smej (Fokovci), Štefan Kepe (Lendava), Darjan Kovačič (Grosuplje). Delegat: Drago Vrenk (Brezovica pri Ljubljani).

Goran Vuk

RUDAR VELENJE
DOMŽALE
22 Rozman Matjaž 41 Vidmar Nejc
3 Jeseničnik Aleš 2 Skubic Nejc
7 Firer Ivan 5 Zec Darko
10 Črnčič Leon 8 Božović Draško
15 Rotman Rajko 11 Mijić Miloš
19 Jahić Senad 27 Dobrovoljc Gaber
20 Kašnik David 29 Balkovec Jure
21 Bratanović Elvis 64 Janža Erik
27 Dedič Rusmin 77 Gabrić Drago
28 Radujko Dalibor 90 Husmani Zeni
32 Eterović Mate 92 Kous Žiga


13 Radan Matej 1 Balažič Izidor
5 Stjepanović Nemanja 4 Ljubović Denis
6 Rošer Uroš 9 Vuk Goran
8 Krefl Aljaž 10 Vuk Slobodan 
17 Podlogar Matej 16 Jelar Anže
23 Klinar Denis 18 Pihler Aleks
25 Bolha Klemen 99 Banović Igor

Strelci: 1:0 Eterović 2', 2:0 Skubic 47'/ag.
, 2:1 Vuk S. 57', 3:1 Eterović 73'/11m
Menjave:
Rudar Velenje: Bratanović - Rošer 61', Črnčič - Podlogar 79', Jahić - Klinar 88'
Domžale: Gabrić - S. Vuk 46', Kous - G. Vuk 46', Božović - Ljubović 64'
Rumen karton: Husmani 45+1'
Rdeč karton: Zec 71'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Marka Kovjenića, Žana Majerja, Tadeja Remsa in Jona Gorenca Stankoviča. Po odsluženi kazni se je v kader vrnil Nejc Skubic.

90+5. minuta: Glavni sodnik Sašo Habjanič je označil konec tekme.

90+2. minuta: Četrti sodnik Darjan Kovačič je označil še štiri minute dodatka tekme. Nejc Vidmar in Nejc Skubic sta pomagala poškodovanemu Eteroviću z igrišča. Janža je izvajal kot z leve strani. Do strela z vrha kazenskega prostora je prišel Ljubović, ki je zadel enega od domačih branilcev. Po novem kotu Janže je pred vrati za las žogo z glavo zgrešil Slobodan Vuk.

88. minuta: V ekipi Rudarja je poškodovanega Jahića zamenjal Klinar. Janža je izvajal kot z leve strani. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je Dobrovoljc z glavo streljal mimo leve vratnice.

82. minuta: Rudar je izpeljal uspešno akcijo po levi strani. Do strela z 10 metrov je prišel Podlogar, a je v zadnjem trenutku nogo podstavil Ljubović. Po podaji s kota so se gostje uspešno ubranili.

80. minuta: Rošer je izvajal štirinajsti kot domačih. V kazenskem prostoru je bil najvišji Radujko, ki je z glavo meril mimo leve vratnice.

79. minuta: V ekipi Rudarja je Črnčiča zamenjal Podlogar.

78. minuta: Goran Vuk in Slobodan Vuk sta kombinirala v kazenskem prostoru Rudarja. Domači so žogo odbili do Husmanija, ki je streljal s prve na volej. Njegov poizkus z 20 metrov je zaustavil vratar Rozman.

76. minuta: Po izključitvi Darka Zeca se je na mesto centralnega branilca preselil Denis Ljubović, v sredino pa se je pomaknil Miloš Mijić.

3:1 Eterović/11m; 73. minuta:
Z močnim strelom pod prečko je z enajstih metrov vratarja Domžal premagal Mate Eterović, ki je dosegel drugi gol na tekmi.

71. minuta: Rudar je bil znova nevaren. Po akciji na levi strani kazenskega prostora je žoga prišla do Eterovića, ki je sprožil proti praznim vratom. Na golovi črti je z roko žogo odbil Zec. Domači so prišli do enajstmetrovke, branilec Domžal pa je dobil rdeč karton.

69. minuta: Rudar je znova izigral obrambo Domžal na desni strani. Do strela znotraj kazenskega prostora je prišel Firer, ki je nevarno meril v spodnji desni kot. Vratar Vidmar je z odlično obrambo žogo s konicami prstov odbil v kot. Po podaji Rošerja je na drugi vratnici Rotman podal nazaj v sredino. Tam je iz bližine streljal Kašnik, a je bil na pravem mestu vratar Vidmar.

67. minuta: Rudar je kombiniral na desni strani kazenskega prostora Domžal. Slabih 25 metrov od vrat se je za strel odločil Rotman. Meril je pod prečko, a se je z obrambo izkazal Vidmar. Po podaji s kota Rošerja je na prvi vratnici nevarno z glavo streljal Firer, ki je zadel prečko.

65. minuta: Slobodan Vuk je uspešno preigraval na polovici Rudarja. Dobrih 25 metrov od vrat je močno sprožil proti domačemu golu. Vratar Rozman je žogo odbil, do nje je prišel Goran Vuk, ki pa na koncu ni uspel streljati. Žoga je končala v rokah domačega vratarja.

64. minuta: V ekipi Domžal je Draška Božovića zamenjal Denis Ljubović.

61. minuta: V ekipi Rudarja je Bratanovića zamenjal Rošer.

2:1 S. Vuk; 57. minuta:
Janža je na levi strani polovice Rudarja priboril prosti strel. Po podaji Božovića v kazenski prostor je gol z glavo dosegel Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je bil povsem sam pet metrov od vrat in domači vratar ob odličnem strelu z glavo ni imel nobenih možnosti.

54. minuta: Zec je prišel do žoge na sredini igrišča. Potegnil je proti kazenskemu prostoru in 30 metrov od vrat se je odločil za močan strel. Meril je pod prečko, toda vratar Rozman je žogo uspešno zadržal.

51. minuta: Domžalčani so v drugem polčasu zaigrali v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Vidmar; Balkovec, Zec, Skubic, Dobrovoljc; Janža, Husmani, Božović; G. Vuk, S. Vuk, Mijić.

50. minuta: Jeseničnik se je na levi strani priključil napadu Rudarja. Poslal je predložek pred vrata, kjer je Firer z osmih metrov z glavo meril mimo leve vratnice.

2:0 Skubic/ag.; 47. minuta:
Rotman je pobegnil po desni strani. Poslal je močan predložek pred vrata Domžal. Na prvi vratnici je nespretno posredoval Skubic, ki je žogo preusmeril v spodnji desni kot gostujočih vrat.

46. minuta: V ekipi Domžal sta med odmorom Draga Gabrića in Žigo Kousa zamenjala Slobodan in Goran Vuk.

45+2. minuta: Glavni sodnik Sašo Habjanič je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Zaradi prekrška nad Firerjem je rumeni karton prejel Zeni Husmani.

45. minuta: Rotman je krenil po desni strani. Podal je do Firerja, ki je ob Balkovcu prišel do strela. Meril je po tleh, žogo pa je uspešno zadržal vratar Vidmar.

43. minuta: Rudar je imel nov kot z desne strani. Po podaji Jeseničnika ob bližnjo vratnico je uspešno odbil Zec.

42. minuta: Dobrovoljc je odbil za nov kot Velenjčanov. Po uigrani akciji je Jeseničnik poslal predložek v kazenski prostor. Prvi strel so Domžalčani blokirali, drugega, ki ga je sprožil Črničič, pa je vratar Vidmar uspešno odbil.

41. minuta: Rudar je prišel do prostega strela globoko na desni strani polovice Domžal. Jeseničnik je poizkušal z neposrednim strelom ob bližnjo vratnico, a je Vidmar odbil v deveti kot za domače. Po podaji Jeseničnika z desne strani so gostje odbili v stranski avt.

37. minuta: Skubic je odbil v nov kot za domače. Po podaji Jeseničnika z leve strani je pred vrati uspešno z glavo izbil Božović.

33. minuta: Skubic je odbil za nov kot domačinov. Jeseničnik je znova podal pred vrata, kjer je na prvi vratnici uspešno odbil Mijić. Sledil je nov predložek z leve strani, tokrat je podal Radujko. Na desnem robu kazenskega prostora je do strela prišel Rotman, vratar Vidmar pa se je izkazal z odlično obrambo. V nadaljevanju akcije je do strela prišel še Črnčič, Domžalčani pa so odbili v kot. Po podaji Jeseničnika z desne strani je na bližnji vratnici z glavo streljal Firer, a je zadel le zunanji del mreže.

32. minuta: Kous je priboril prosti strel blizu desnega roba kazenskega prostora Rudarja. Po podaji Božovića pred vrata je žogo brez težav ujel vratar Rozman.

30. minuta: Janža je priboril prosti strel na levi strani polovice Rudarja. Božović je poslal nevaren predložek pred vrata, kjer se nihče od igralcev ni dotaknil žoge. Zbran je bil vratar Rozman, ki je žogo ujel.

28. minuta: Trener Domžal Stevan Mojsilović je nekoliko spremenil igralske pozicije. Skubic se je preselil na mesto centralnega branilca, Gaber Dobrovoljc na mesto desnega bočnega igralca, Žiga Kous pa na desno stran zvezne vrste. Mesto zadnjega zveznega nogometaša je prevzel Zeni Husmani.

26. minuta: Kous je na desni strani odbil v nov kot za Velenjčane. Po podaji Jeseničnika se je v gneči pred vrati žoga odbila do Črnčiča. Ta je s šestih metrov meril mimo leve vratnice.

24. minuta: Domžalčani so izigrali obrambo Rudarja na levi strani. Janža je poslal močan predložek pred vrata, kjer je na drugi vratnici za las zamudil Mijić.

22. minuta: Firer je po levi strani prodrl v kazenski prostor. Poslal je nizek predložek do Bratanovića, ki je z 12 metrov močno sprožil, a sta pred vrati družno blokirala Vidmar in Zec.

20. minuta: Velenjčani so znova nevarno napadali na polovici Domžal. Strel Firerja je blokiral Zec. Žoga je vnovič prišla do Firerja, ki je v dvoboju s Skubicem padel v kazenskem prostoru, a je sodnik Sašo Habjanič le odmahnil z roko. Žoga je prišla na desno stran, kjer je s prve nevarno sprožil Jahić. Meril je za las mimo desne vratnice gostujočih vrat.

18. minuta: Jahić je krenil v hiter protinapad po desni strani. Prvi strel s 30 metrov je uspešno blokiral Zec. Žoga se je znova odbila do Jahića, ki je še enkrat sprožil, tokrat s 25 metrov. Zec je strel preusmeril, vratar Vidmar pa je žogo s konicami prstov odbil mimo leve vratnice. Po kotu Jeseničnika je pred vrati do strela prišel Radujko, ki je s treh metrov meril čez gostujoča vrata.

16. minuta: Božović je priboril prosti strel na desni strani polovice Rudarja. Janža je poslal predložek pred vrata, kjer je Zec streljal mimo domačih vrat.

14. minuta: Skubic je prestregel podajo na polovici Rudarja. Žoga je prišla do Mijića, ki je s podajo na levo stran kazenskega prostora Rudarja našel Božovića. Črnogorec je poizkušal z lob udarcem, a je žoga končala na mreži domačih vrat.

9. minuta: Radujko je s podajo med branilci Domžal v ogenj poslal Firerja. Ta je na levem robu kazenskega prostora podal pred vrata, kjer je posredoval Zec. Žoga je letela proti vratom, a jo je zaustavil Vidmar, ki je nemudoma začel protinapad svoje ekipe. Na polovici Rudarja je našel Gabrića, ki je akcijo zaključil s strelom z 20 metrov. Meril je v spodnji levi kot domačih vrat, a  je brez večjih težav žogo pokril vratar Rozman. Sledil je protinapad domačih. Žoga je na levi strani kazenskega prostora Domžal prišla do Črnčiča, ki je močno sprožil ob bližnjo vratnico. V kot je odbil vratar Vidmar. Po kotu so gostje uspešno izbili.

8. minuta: Črnčič je v bližini desnega roba kazenskega prostora Rudarja storil prekršek nad Mijićem. Po podaji Janže pred vrata je žogo zanesljivo v svojih rokah zadržal vratar Rozman.

7. minuta: Gabrić je priboril prosti strel na desni strani polovice Rudarja. Po podaji Janže v kazenski prostor je uspešno izbil Črnčič.

4. minuta: Rudar si je priigral kot z desne strani. Po predložku v kazenski prostor so gostje z glavo uspešno izbili.

1:0 Eterović; 2. minuta:
Rudar si je priigral prvi kot na tekmi. Z leve strani je na drugo vratnico podal Jeseničnik. Kašnik je žogo vrnil pred vrata, kjer je bil povsem sam Eterović, ki je iz neposredne bližine žogo poslal v mrežo.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Rudarja. Domžalčani so zaigrali v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Vidmar; Balkovec, Zec, Dobrovoljc, Kous; Janža, Husmani, Skubic; Božović, Gabrić, Mijić.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB