FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Balokog in Mencigar odšla, Rudonja prišel

Poletni prestopni rok je odprt vse do konca avgusta in tudi v Nogometnem klubu Domžale je na kadrovskem področju vse prej kot mirno. Mesto ob Kamniški Bistrici sta zapustila Kamerunec Michel Nack Balokog in prekmurski napadalec Tobias Mencigar. Člansko moštvo pa je že pred tekmo z Zavrčem okrepil reprezentant mlajših selekcij Slovenije, 18-letni napadalec Roy Rudonja.

Roy Rudonja

Michel Nack Balokog se je odpravil po poti Juninha ter Lucasa Horvata in bo svojo kariero nadaljeval v glavnem mestu Azerbajdžana. Tam sicer ne bo član Bakuja, ampak bo igral za moštvo Ravan, ki prav tako nastopa v najmočnejši ligi. 26-letni zvezni igralec je za Domžale nastopal dve sezoni, v katerih je zbral 21 prvenstvenih nastopov: ''Michel je že tretji igralec Nogometnega kluba Domžale, ki je prestopil v to vzhodnoevropsko državo. Tokrat nismo prejeli omembe vrednega nadomestila, smo pa veseli in ponosni, da je še en igralec iz našega kluba uspel svojo kariero nadaljevati v okolju, kjer so tudi finančni pogoji veliko boljši. Srečno Mišo,'' je odhod Balokoga pojasnil športni direktor Matej Oražem.

Michel Nack Balokog

Klub je do nadaljnjega zapustil tudi 18-letni Tobias Mencigar, ki je nase opozoril pred dvema sezonama, ko je pri rosnih 17 letih v članskem moštvu Domžal odigral dve tekmi. Od takrat se njegova nogometna pot ni več nadaljevala po želenih tirih, zato je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe. Njegovo mesto v napadu Domžal je zapolnil 18-letni Roy Rudonja, ki je bil na domačem evropskem prvenstvu, skupaj z nekdanjim vratarjem Domžal Gregorjem Zabretom, član reprezentance do 17 let. Sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje je s klubom podpisal triletno pogodbo, ob Kamniško Bistrico pa se je preselil iz angleškega kluba Sheffield Wednesday: ''S Tobiasom smo se odločili za leto premora od poklicnega nogometa, saj je prišlo do določenih oteževalnih okoliščin. Dogovorili smo se, da se Tobias za leto dni vrne domov, nato pa bomo ponovno pretehtali odprte možnost. V vmesnem času lahko igralec uredi določene zasebne stvari, ki so ga v preteklih letih ovirale tudi pri nogometnem razvoju. Njegovo mesto v prvi ekipi bo zasedel Roy Rudonja, ki se vrača po dolgoletnem treniranju v Angliji. Pri nas je bil tudi dober teden na preizkušnji in nakazal je velik talent ter potencial nogometnega razvoja. Na zadnji prvenstveni tekmi si je tako že izboril tudi mesto na klopi članske ekipe Nogometnega kluba Domžale," je zaključil prvi kadrovik dvakratnih slovenskih prvakov.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB