FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Leeds United 2:1

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA
sobota, 13.07.2013 ob 19:45
Športni park Domžale, 1.300 gledalcev

Strelca: 0:1 Poleon 27', 1:1 Vuk S. 79', 2:1 Vuk S. 89'

Sodniki:
Rade Obrenović (Ljubljana), Dejan Švarc (Ivančna Gorica), Andraž Kovačič (Preserje pod Krimom).

Darko Zec

DOMŽALE LEEDS UNITED
1 Mulalić Ajdin 1 Kenny Paddy
3 Tirc Lan 2 Peltier Lee
5 Zec Darko 4 Lees Tom
7 Požeg Vancaš Rudi 7 Green Paul
11 Mijić Miloš 10 Hunt Noel
17 Kovjenić Marko 14 White Aidan
18 Pihler Aleks 15 Warnock Stephen
23 Parker Joshua 16 Pugh Danny
25 Draksler Kristjan 17 Brown Michael
29 Balkovec Jure 19 Norris David
99 Banović Igor 26 Poleon Dominic


41 Vidmar Nejc 12 Cairns Alex
2 Skubic Nejc 3 Drury Adam
8 Božović Draško 4 Pearce Jason
9 Vuk Goran 6 Murphy Luke
10 Vuk Slobodan 8 Austin Rodolph
15 Gorenc Stanković Jon 11 Varney Luke
20 Balokog Nack Michel 18 Tonge Michael
27 Dobrovoljc Gaber 20 Smith Matt
37 Majer Žan 23 Thompson Zac
64 Janža Erik 24 Killock Ross
77 Gabrić Drago 44 M'Cormack Ross
92 Kous Žiga

Strelca: 0:1 Poleon 27', 1:1 Vuk S. 79', 2:1 Vuk S. 89'
Menjave:
Domžale: Draksler - Balokog 46', v 60. minuti menjava celotne ekipe.
Leeds United: V 60. minuti menjava celotne ekipe
Rumeni kartoni: Warnock 25', Austin 76', Varney 76'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Izidorja Balažiča, Anžeta Jelarja in Denisa Ljubovića.

90+2. minuta: Glavni sodnik Rade Obrenović je označil konec tekme.

90. minuta: Goran Vuk je bil znova prehiter za gostujoče nogometaše. Prišel je vse do vrat, kjer je njegov strel z leve strani ubranil vratar Cairns.

2:1 Slobodan Vuk, 89. minuta: Slobodan Vuk je prišel do žoge 25 metrov od vrat Leedsa. Močno je meril v desni kot, žoga je zadela enega od gostujočih branilcev in presenetila vratarja Cairnsa. Zletela je v nebranjeni spodnji levi kot.

87. minuta: Majer je na polovici Leedsa v sredini našel Slobodana Vuka. Ta je s 25 metrov streljal s prve pod prečko. Vratar Cairns je s težavo žogo odbil v kot.

1:1 Slobodan Vuk; 79. minuta:
Po podaji s kota je na drugi vratnici povsem sam ostal Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je iz neposredne bližine streljal z glavo in premagal vratarja Cairnsa.

78. minuta: Gabrić se je odlično znašel pred kazenskim prostorom Leedsa. Podal je na kratko do Slobodana Vuka, ki je krenil proti vratom. Nekoliko z desne je močno streljal ob bližnjo vratnico, a je žogo z odlično obrambo v kot odbil vratar Cairns.

76. minuta: Zaradi udarca s komolcem je rumeni karton prejel Austin. Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel še Varney.

73. minuta: Janža je na levi strani zaposlil Gorana Vuka, ki je bil prehiter za gostujoče branilce. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je Slobodan Vuk zadel zunanji del mreže.

67. minuta: Domžalčani so znova izigrali obrambo Leedsa. Gabrić je s strelom v spodnji levi kot premagal vratarja Cairnsa, vendar je bil napadalec Domžal ob prejemu žoge v prepovedanem položaju.

66. minuta: Brata Vuk sta kombinirala pred kazenskim prostorom Leedsa. Goran je podal na levo do Janže, ki si je pripravil prostor za strel. Z desnico je meril pod prečko, a je bil na pravem mestu vratar Cairns.

65. minuta: Goran Vuk je pobegnil po levi strani. V kazenskem prostoru je podal pred vrata, kjer je za las zamudil Gabrić.

62. minuta: Oba trenerja sta zamenjala celotni ekipi. Leeds pa je nemudoma prišel do priložnosti, vendar je strel Smitha zaustavil Vidmar.

62. minuta: Balkovec je izvajal prosti strel z leve strani. V kazenskem prostoru je žogo odbil Peltier, a le do Mijića, ki je 25 metrov od vrat streljal s prve. Meril je previsoko.

60. minuta: Balkovec je izvajal dva zaporedna kota z desne strani. Po podaji na drugo vratnico je do strela prišel Požeg Vancaš, a so gostje znova odlično blokirali.

54. minuta: Banović je z imenitno diagonalno podajo na levi strani našel Požega Vancaša. Ta si je s preigravanjem pripravil prostor za strel. Z levega roba kazenskega prostora je odlično meril, žogi pa je pot v mrežo preprečila prečka.

46. minuta: V ekipi Domžal je Kristjana Drakslerja zamenjal Michel Nack Balokog. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Leedsa.

45+2. minuta: Glavni sodnik Rade Obrenović je označil konec prvega polčasa.

45. minuta: Leeds je izpeljal odlično akcijo po levi strani. Warnock je prodrl v kazenski prostor, kjer je močno podal pred vrata. Vratar Mulalić je žogo odbil, dokončno pa je v gneči razčistil Zec.

33. minuta: Mijić je priboril kot z desne stani. Balkovec je poslal predložek pred vrata, kjer je z glavo odbil Green.

0:1 Poleon; 27. minuta:
Green je bil pri žogi na polovici Domžal. Slabih 30 metrov od vrat se je odločil za strel. Vratar Mulalić žoge ni uspel zadržati v svojih rokah. Najbližje je bil Poleon, ki je z 12 metrov zadel spodnji desni kot domačih vrat.

25. minuta: Zaradi prekrška nad Milošem Mijićem je rumeni karton prejel Warnock.

24. minuta: Domžalčani so vnovič nevarno zapretili Leedsu. Po desni strani je pobegnil Parker, ki je s 13 metrov streljal čez vrata Kennyja.

23. minuta: Banović je z imenitno podajo na vrhu kazenskega prostora našel Mijića. Ta je na kratko podal do Drakslerja, ki je z 18 metrov streljal s prve. Žoga je švignila mimo zgornjega levega kota gostujočih vrat. 

22. minuta: Domžalčani so izpeljali lepo akcijo na levi strani. Požeg Vancaš je našel Parkerja, ki je s 25 metrov močno meril. Vratar Kenny je uspel strel napadalca Domžal zaustaviti.

18. minuta: White je pobegnil po levi strani. Poslal je odličen predložek pred vrata, kjer je bil povsem sam Hunt. Slednji je s petih metrov streljal z glavo, a se je z imenitno obrambo izkazal vratar Mulalić, ki je žogo odbil. Ta pa se je potem od Hunta odbila v gol avt.

13. minuta: Požeg Vancaš je 25 metrov od vrat prišel do strela z levico. Dobro je blokiral eden od gostujočih branilcev in žoga je zletela v kot. Po podaji z desne strani so gostje z glavo odbili do Požega Vancaša, ki je streljal s prve na volej. Zopet so gostje uspešno blokirali strel Domžalčanov.

3. minuta: Domžalčani so izpeljali odlično akcijo na polovici Leedsa. Parker je našel Banovića, ki je v kazenskem prostoru zaposlil Drakslerja. Ta je streljal z zunanjim delom čevlja, a se je izkazal vratar Kenny, ki je odbil v kot.

2. minuta: Igralci Leedsa so poslali dolgo podajo na polovico Domžal. Kovjenić je z glavo žogo slabo vrnil proti vratarju Mulaliću. Vmešal se je Poleon, ki je zadel desno vratnico.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli nogometaši Domžal, ki so tekmo začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Mulalić; Balkovec, Zec (kapetan), Kovjenić, Tirc; Požeg Vancaš, Pihler, Banović; Draksler, Parker, Mijić.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB