FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale okrepili Ćovilo, Parker, Mijić...

Oblikovanje članskega moštva Nogometnega kluba Domžale za prihajajočo sezono gre počasi h koncu. Za nami je res pester teden, ki so ga s podpisom pogodb zaključili še trije nogometaši. Dvakratnim državnim prvakov sta dveletno zvestobo obljubila reprezentant Antigve in Barbude Josh Parker in Srb Miroslav Ćovilo, za enoletno sodelovanje pa se je klub dogovoril s srbskim napadalcem Milošem Mijićem.

Anža Jelar in Josh Parker

Za športnim direktorjem Nogometnega kluba Domžale Matejem Oražmom je izjemno deloven teden: ''Zaradi oddaje seznamov za evropske tekme, ki jih moramo pripraviti do ponedeljka, je bil ta teden zelo pester. Glede na številne odhode iz kluba, smo morali poiskati ustrezne zamenjave in priznati moram, da smo načrt, ki smo ga pripravili, praktično v celoti tudi izvedli. Prestopni rok še zdaleč ni končan, lahko pa ugotovimo, da je ekipa, ki se bo borila v kvalifikacijah za Ligo Europa, sedaj takšna kot smo si jo želeli. Imamo še možnost določenih sprememb, vendar je jedro ekipe sedaj postavljeno in pripravljeno na izzive nove sezone," z zadovoljstvom ugotavlja prvi kadrovik domžalskega prvoligaša.

Miroslav Čovilo

Miroslava Ćovila je slovenska javnost dodobra spoznala v minuli sezoni, ko je branil barve Luke Koper. Visokorasli srbski zvezni igralec je odigral 24 tekem in dosegel tri gole, trikrat pa je zaigral tudi proti Domžalam: ''Po moji oceni je bil Miroslav v minuli sezoni z naskokom najboljši in predvsem najbolj konstanten igralec v močni ekipi Luke Koper, ki smo jo v končnici prvenstva uspeli prehiteti v boju za tretje mesto. Prav ta konstantnost in pa njegove kvalitete ob prekinitvah sta lastnosti, ki so nas prepričale, da se z njim dogovorimo za sodelovanje. Prav tako lahko s svojimi izkušnjami veliko pomaga in nauči mlajše soigralce, ki se bodo skupaj z njim borili za mesto v ekipi," o 27-letnemu Srbu pravi Matej Oražem.

Joshua Parker

Preostala dva novinca bosta okrepila napadalno linijo moštva Stevana Mojsilovića. Joshua Kevin Stanley Parker je v Angliji rojeni reprezentant Antigve in Barbude. Gre za otroka angleškega kluba Queens Park Rangers, nazadnje pa je bil član Oxford Uniteda. 22-letnik se lahko pohvali s petimi nastopi v angleškem Championshipu in s sedmimi za svojo reprezentanco. Domžale bodo njegov prvi klub izven britanskega otoka: ''Josh Parker bo s svojo eksplozivnostjo in hitrostjo zagotovo velika popestritev slovenskega nogometnega prostora. Prepričan sem, da gre za enega najhitrejših igralcev v naši ligi in to bo naši igri dodalo nov element. Josh je še tretji reprezentant, ki nam ga je v tem prestopnem roku uspelo zvabiti v naše vrste. Sicer ni nastopal za tako visoko cenjeno reprezentanco kot denimo Drago Gabrić, a kljub temu so to neprecenljive mednarodne izkušnje, ki vedno pridejo še kako prav. Prepričan sem, da si bo z igrami v našem dresu tudi v prihodnosti priboril vpoklic v reprezentanco in bo tako v nacionalnih barvah Antigve in Barbude zastopal Nogometni klub Domžale," svoja pričakovanja razkriva Oražem.

Matej Oražem in Stevan Mojsilović

Druga okrepitev Domžal, ki prihaja iz Srbije je Miloš Mijić. 23-letni napadalec je svojo kariero začel pri beograjskem Hajduku, nadaljeval pri Radničkem iz Nove Pazove, zadnji dve sezoni pa je bil član srbskega prvoligaša OFK Beograd. Na 41 tekmah srbske Superlige je dosegel štiri gole in tri podaje: ''Miloš je igralec izjemnega tehničnega znanja. Odigral je kar precej srečanj v močni srbski Superligi, obenem pa je še vedno mlad igralec. Želel si je storiti korak naprej v svoji nogometni karieri in odločil se je za Nogometni klub Domžale. Kot sem že nekajkrat omenil, nas je v pretekli sezoni mučila neučinkovitost in prepričan sem, da bo nova napadalna dvojica v tem delu prinesla napredek v igri naše ekipe," pravi športni direktor Nogometnega kluba Domžale, ki s trgovanjem v poletnem prestopnem roku še ni zaključil: ''Še pred ponedeljkovim rokom za oddajo seznama igralcev za prvo kolo kvalifikacij za Evropsko ligo bomo poizkusili skleniti dogovor z enim obrambnim nogometašem. Zadeva je zelo blizu realizacije in vesel sem, da vse kaže na to, da bomo že v prvem kolu kvalifikacij v najmočnejši zasedbi ter se tako ob ugodnem žrebu lahko nadejamo uspešnega poletja v kvalifikacijah za evropska tekmovanja." Žreb parov prvega kola kvalifikacij za Evropsko ligo bo v ponedeljek, 24. junija v švicarskem Nyonu.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Grega Krmavnar

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB