FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Kadeti najboljši v državi

Kadeti Nogometnega kluba Domžale so v soboto osvojili naslov državnega prvaka. V zadnjem kolu Prve kadetske lige Slovenije so z golom Alena Ožbolta minimalno ugnali Koper in več kot zasluženo osvojili prvo lovoriko Nogometnega kluba Domžale v tej kategoriji. Moštvo Darka Birjukova je bilo skozi celotno sezono na vrhu prvenstvene lestvice, prednost pred drugim Koprom pa je bila na koncu pet točk.

Državni prvaki Slovenije U16

PRVA KADETSKA LIGA SLOVENIJE 2012/2013, 30. KOLO
sobota, 15.06.2013 ob 16:00
Športni park Domžale - umetna trava, 300 gledalcev
Strelec: 1:0 Ožbolt 77'

Sodniki:
Uroš Lorbek (Orehova vas), Vidko Karmel (Maribor), Marjan Cerovski (Rogaška Slatina), Gregor Fluher (Rogaška Slatina). Delegat: Zdravko Pilipović (Krško).


DOMŽALE U16
KOPER U16
1 Malnar Anže 1 Bužan Primož
2 Kumer Žan 2 Mate Timotej
3 Zupanc Matic  4 Durmić Patrik
4 Primc Gal 5 Vidaković David
5 Žužek Žan 6 Pletikos Chris
6 Gorenc Stanković Jon 7 Krivičić Marko
7 Pišek Anže 8 Matanović Ivan
8 Repas Jan 9 Zyba Adem
9 Ožbolt Alen 10 Mršič Nik
10 Taneski Rok 15 Dedić Haris
11 Iglić Anže 16 Nikolić Žan


12 Božič Gašper 12 Matošević Kristjan
13 Šola Marko 3 Tozan Mateo
14 Bizilj Tadej 17 Šolaja Rene
15 Piskar Žan  18 Mandir Marin
16 Škulj Gal 19 Franca Manuel
17 Mlakar Jan 21 Badžim Luka
18 Šušnjara Luka

Strelec: 1:0 Ožbolt 77'
Menjave:
Domžale U16: Iglić - Mlakar 64', Taneski - Bizilj 80+5'
Koper U16: Zyba - Šolaja 68', Pletikos - Tozan 77', Mate - Mandir 77', Maslić - Franca 79', Matanović - Badžim 79'
Rumeni kartoni: Durmić 26', Mate 61', Pletikos 66', Durmić 71', Gorenc Stankovič 73'
Rdeča kartona: Durmić 71', Ožbolt 80+6'


80+8. minuta: Glavni sodnik Uroš Lorbek je označil konec tekme in Domžalčani so prvič v zgodovini kadetski prvaki Slovenije. Čestitke!!!

Rdeči karton Ožbolt; 80+6. minuta:
Zaradi obračunavanja z nasprotnikom je rdeči karton prejel Ožbolt.

80+5. minuta: V ekipi Domžal je Roka Taneskega zamenjal Tadej Bizilj.

79. minuta: V ekipi Kopra sta Maslića in Matanovića zamenjala Franca in Badžim.

77. minuta: V ekipi Kopra sta Pletikosa in Mateja zamenjala Maslić in Tozan.

1:0 Ožbolt; 77. minuta:
Domžalčani so izpeljali imenitno akcijo na polovici Kopra. Gorenc Stankovič je na desni strani v ogenj poslal Mlakarja, ki je s prve po tleh podal pred vrata. Tam je bil najhitrejši Ožbolt, ki je iz bližine žogo poslal v mrežo.

73. minuta: Rumeni karton je prejel Gorenc Stankovič.

Rdeči karton Durmić; 71. minuta:
Zaradi brcanja žoge po sodnikovem pisku je drugi rumeni karton na tekmi prejel Durmić.

66. minuta: Taneski se je na desni strani polovice Kopra poigral s Pletikosem, ki je storil prekršek in prejel rumeni karton. Po podaji Piška je ob desni vratnici z glavo mimo vrat streljal Ožbolt.

64. minuta: V ekipi Domžal je Anžeta Iglića zamenjal Jan Mlakar. V ekipi Kopra je Zybo zamenjal Šolaja.

61. minuta: Zaradi prekrška nad Gorencem Stankovičem je rumeni karton prejel Mate. Glavni sodnik Uroš Lorbek je označil premor zaradi vročine.

56. minuta: Kumer je poslal predložek z desne strani. Ožbolt je skočil pred vratarjem Bužanom, ki mu je žoga skozi roke ušla v kot. Po podaji Taneskega so se gostje ubranili.

54. minuta: Koprčani so nekoliko močneje zapretili. Akcijo je zaključil Zyba, ki je s 25 metrov streljal čez domžalska vrata. Na drugi strani je odgovoril Ožbolt, a je njegov strel zaustavil vratar Bužan.

47. minuta: Ožbolt je preigraval na desni strani kazenskega prostora Kopra. Podal je navzven do Iglića, ki je iz ugodnega položaja meril previsoko.

46. minuta: Taneski je bil pri žogi na desni strani polovice Kopra. Ob avt liniji je podaljšal do Repasa, ki je poizkušal s predložkom. Žoga je zopet stresla prečko in se odbila nazaj v igrišče.

44. minuta: Repas in Taneski sta krenila v hiter protinapad. Taneski je prodrl po desni strani in na vrhu kazenskega prostora močno sprožil. Žoga je švignila mimo zgornjega levega kota gostujočih vrat.

42. minuta: Primc je ukradel žogo na polovici Kopra. Krenil je proti gostujočim vratom in s 25 metrov močno streljal. Meril je previsoko.

41. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

40+1. minuta: Sodnik Uroš Lorbek je označil konec prvega polčasa.

38. minuta: Pišek in Ožbolt sta odigrala odlično dvojno podajo. Slednji je na levem robu kazenskega prostora streljal s prve z voleja, a je meril za las mimo daljše vratnice.

37. minuta: Taneski je priboril kot na desni strani. Pišek je premočno podal in žoga je zletela z igrišča.

32. minuta: Pišek je na desni strani polovice Kopra izvajal prosti strel. Poslal je odličen predložek na prvo vratnico, kjer je ob Gorencu Stankoviču gostujočemu branilcu uspelo žogo poslati v kot. Po podaji Taneskega so se gostje ubranili.

30. minuta: Do prvega strela proti vratom so prišli tudi Koprčani. S slabih 30 metrov je sprožil Krivičić, na pravem mestu je bil vratar Malnar.

29. minuta: Domžalčani so izvajali avt z desne strani. Do žoge je prišel Repas, ki je v visokem loku streljal proti vratom Kopra. Žoga se je odbila od prečke, stranski sodnik pa je na presenečenje vseh označil, da je bila žoga že za golov črto.

26. minuta: Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Durmić.

24. minuta: Domžalčani so si priigrali nov kot z desne strani. Pišek je poslal predložek pred vrata, kjer je bil za las prenizek Žužek, gostje pa so odbili v kot z leve strani. Po podaji Taneskega so gostje odbili v stranski avt.

18. minuta: Domžalčani so imeli dva zaporedna kota z desne strani. Pišek je obakrat poslal predložek pred vrata. Prvič so odbili gostujoči branilci, drugič pa je bil najvišji vratar Bužan.

15. minuta: Vratar Malnar je poslal dolgo žogo na polovico Kopra. Z glavo je podaljšal Ožbolt, Taneski pa je krenil proti gostujočim vratom. Pravočasno je vrata zapustil Bužan, ki je žogo pokril tik pred napadalcem Domžal.

12. minuta: Repas je priboril prosti strel na levi strani polovice Kopra, slab meter od kazenskega prostora. Po predložku Taneskega je v kazenskem prostoru padel Gorenc Stankovič, žoga pa je na drugi vratnici prišla do Ožbolta. Ta je s podajo pred vrati iskal svoje soigralce, a se je vmešal vratar Bužan.

10. minuta: Gorenc Stankovič je s podajo za hrbet koprskih branilcev v ogenj poslal Iglića. Iz vrat je stekel vratar Bužan, ki je izven kazenskega prostora v zadnjem trenutku odbil pred napadalcem Domžal.

9. minuta: Taneski je izvajal prvi kot na tekmi. Z leve strani je poslal predložek v kazenski prostor, kjer so Koprčani odbili do Ožbolta. Ta je s 25 metrov streljal proti vratom, a so gostje uspešno blokirali.

3. minuta: Repas je odlično potegnil po sredini igrišča. Z imenitno podajo je zaposlil Taneskega, ki je z desne strani prodrl v kazenski prostor. Njegov strel z 10 metrov je uspešno odbil vratar Bužan.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli igralci Kopra.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB