FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Knezović do junija 2014, podpisal tudi Halilović

Deset dni pred zaključkom januarskega prestopnega roka je v pisarnah Nogometnega kluba Domžale zelo živahno. Hrvaški branilec Ivan Knezović je podaljšal sodelovanje s klubom in bo ob Kamniški Bistrici ostal vse do junija 2014. Poklicne pogodbe so podpisali tudi otroci kluba Gaber Dobrovoljc, Tadej Rems in Alen Ožbolt, novinec pa je Denis Halilović, ki je slovenskim pokalnim prvakom obljubil zvestobo do konca prihodnje sezone.

Knezovic tr

Po Darku Zecu bo torej svojo kariero v Domžalah nadaljeval tudi drugi steber obrambe Ivan Knezović, ki je v rumeno-modrem dresu do sedaj odigral že 119 prvenstvenih tekem in je skupaj z Damirjem Pekičem celo najboljši strelec kluba v letošnji sezoni: ''S podaljšanjem pogodbe z Ivanom smo pokrili položaj centralnega branilca in to ne le do konca te, temveč tudi za naslednji sezoni. Dokler nam je zdravje služilo, smo imeli najboljšo obrambno linijo v Sloveniji. V tem trenutku Ivan dobro okreva in verjamem, da bo spomladi spet med najboljšimi igralci v ligi," je prepričan Matej Oražem, ki je v januarju najbolj zaposlen član uprave Nogometnega kluba Domžale.

Knezovic kp1

Športnemu direktorju je v moštvo Darka Birjukova uspelo zvabiti tudi 188 centimetrov visokega branilca Denisa Halilovića, ki že od začetka priprav vadi z Domžalčani. 25-letni Štajerec je v Sloveniji igral za velenjski Rudar, Celje in ptujsko Dravo, zadnja tri leta pa je svojo kariero nadaljeval v tujini. Prestopil je v ruski Saturn, ki ga je v sezoni 2010/2011 posodil v nizozemski Willem II, lani pa je bil član bolgarskega kluba CSKA iz Sofije: ''Z Denisom sva se hitro dogovorila za sodelovanje. Gre za igralca in človeka, ki ve kaj hoče in skupna ocena v tem trenutku je, da lahko v Nogometnem klubu Domžale veliko doseže. Sicer imamo dogovor, da lahko v zimskem prestopnem roku brez ovir zapusti klub, če na njegov naslov pride ponudba iz tujine. Kljub temu si vsi v klubu želimo, da bi ostal. Gre za igralca z obilico izkušenj, tako iz slovenskega prvenstva kot tudi iz močnejših evropskih lig, ki nam bodo v spomladanskem napadu na vrh prvenstvene lestvice prišle še kako prav,'' odločitev o podpisu leto in pol dolge pogodbe s Halilovićem pojasnjuje Matej Oražem.

Halilovic tr3

Dvakratni državni prvaki niso pozabili niti na mlade perspektivne nogometaše iz lastnega mladinskega pogona: "Poklicne pogodbe z Nogometnim klubom Domžale so podpisali kar trije obetavni mladi igralci. Triletne pogodbe so podpisali Gaber Dobrovoljc in Tadej Rems, ki se bosta že v ponedeljek pridružila reprezentanci do 19 let, ter šele 15-letni Alen Ožbolt, ki igra za reprezentanco do 16 let, nastopil pa je tudi že za izbrano vrste Slovenije do 17 let. Gaber in Tadej sta fanta iz domačega okolja, ki sta s prizadevnim delom in dobrimi predstavami, tako za klub kot za reprezentanco, dokazala, da gre v bližnji prihodnosti na njiju resno računati. Alen pa razpolaga z izjemnim talentom in gre za enega najboljših igralcev svoje generacije v Sloveniji. Pred njim je še veliko trdega dela in treningov, vendar je na dobri poti, kar dokazuje tudi podpis te profesionalne pogodbe," je o napadalcu kadetske ekipe povedal prvi kadrovik domžalskega kluba.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB