FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Aluminij 0:1

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je v sredo odigralo prvo prijateljsko tekmo med pripravami na spomladanski del sezone. Na umetni travi v Športnem parku v Domžalah je gostoval Aluminij iz Kidričevega. Kljub terenski premoči domačih, so z golom Timoteja Petka v 41. minuti slavili gostje.

Teinovic al

Po desetih dneh napornih priprav Domžalčani tekme niso najbolje začeli, a so že po nekaj minutah prevzeli vajeti igre v svoje noge. Po strelih z glavo Uroša Koruna in Luke Elsnerja je imel v 40. Minuti najlepšo priložnost za vodstvo Domžal Slobodan Vuk, a je gostujoči vratar Tomaž Murko čudežno preprečil žogi, da bi prešla golovo črto. Že v naslednjem napadu pa je Aluminij povedel. Po strelu Denisa Topolovca z leve, ki ga je vratar Nejc Vidmar odbil predse, je žogo iz neposredne bližine v prazno mrežo porinil Timotej Petek. Domžalčani so v zadnjih minutah prvega polčasa močno pritisnili, vendar je strel Daliborja Teinovića ubranil Murko, poizkus Vuka z glavo pa je zletel mimo gostujočih vrat.

Topic al

V drugem polčasu je domači trener Darko Birjukov zamenjal večino prve enajsterice. Na igrišču so ostali le Luka Elsner, Miroslav Grbić, Uroš Korun in Nejc Vidmar, ki ga je nato v 60. minuti zamenjal Vjekoslav Andrić. Domžalčani so nekajkrat nevarno zapretili proti domačim vratom, a žoga po strelih Damirja Pekiča, Miroslava Grbića in Liridona Osmanaja ni končala v mreži Aluminija. Slednji je na koncu izpeljal dva nevarna protinapada – Robert Kurež je prvega zaključil s strelom v prečko – a se izid do konca tekme ni spremenil. Slovenski pokalni prvaki, ki so nastopili brez Darka Zeca, Ivana Knezovića, Denisa Halilovića, Igorja Radovanovića, Roka Hanžiča, Blaža Brezovačkega, Luke Vrhunca, Marka Kovjenića, Gabra Dobrovoljca in vratarjev Gregorja Zabreta ter Izidorja Balažiča, bodo naslednjo prijateljsko tekmo, ki bo prav tako na igrišču z umetno travo v Športnem parku v Domžalah, odigrali v soboto ob 13. uri proti Krki iz Novega mesta.

Vuk al2

Darko Birjukov, trener NK Domžale: ''Vsaka tekma je rezultatsko pomembna, vendar v tem trenutku zagotovo izid ni v prvem planu. Igrali smo proti kvalitetnemu nasprotniku in tekma je v vsakem primeru dosegla svoj namen, saj so se igralci dobro stekli. To je bila naša prva tekma in tudi na treningih z žogo še nismo veliko delali. Zadovoljen sem s to tekmo.''

Geric al

Prijateljska tekma
Športni park Domžale – umetna trava, 100 gledalcev
Sodniki: Marino Pašalič, Slavko Miletič (oba Domžale), Marjan Poljanšek (Kamnik)
Domžale – Aluminij 0:1 (0:1)

Strelec: 0:1 Petek 41'


Domžale:
Nejc Vidmar (Vjekoslav Andrič 60'), Darko Topič (Alen Kavčič 46'), Luka Elsner, Miroslav Grbić, Jure Balkovec (Tadej Apatič 46'), Dalibor Teinović (Marko Drevenšek 46'), Uroš Korun, Mitja Zatkovič (Dejan Gerić 46'), Jaka Ihbeisheh (Miha Kostanjšek 46'), Amer Krcić (Liridon Osmanaj 46'), Slobodan Vuk (Damir Pekič 46').

Aluminij: Murko (Lipovac 46'), Topolovec (Draškovič 68'), Bingo, Sambolec, Medved (Vindiš 68'), Spahič, Režonja (Majer 53'), Pečovnik, Kmetec (Kurež 46'), Petek (Krajnc 46'), Rešek (Štrukelj 46').

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB