FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Peta okrepitev je Aleksander Saša Živec

Nogometni klub Domžale se je na dan tekme z Istro 1961 okrepil z 20-letnim Aleksandrom Sašo Živcem. Ofenzivni krilni zvezni igralec je s slovenskimi pokalnimi prvaki podpisal pogodbo do poletja 2014 in se je svojim novim soigralcem že pridružil na pripravah v Savudriji.

zivec is

Po Jaki Ihbeishehu, Nejcu Skubicu, Igorju Radovanoviću in Denisu Haliloviću je Saša Aleksander Živec peta domžalska okrepitev v zimskem prestopnem roku: ''Sašo smo si v naši ekipi želeli že poleti. Z njim sem bil tudi v stiku, vendar se je takrat odločil za izziv v tujini, ki se ni posrečil. Ko sem od Denisa Halilovića dobil informacijo, da še vedno išče klub, sva spet navezala stik in se zelo hitro dogovorila. Imel je ponudbe več slovenskih ekip, vendar se je odločil za naš klub. V tem prestopnem roku smo uspeli pripeljati kar nekaj mladih igralcev z izkušnjami iz tujine in to nam bo vsekakor v pomoč pri naskakovanju tretjega mesta in uvrstitve v evropska tekmovanja. Prav tako smo že dodobra oblikovali okostje ekipe za prihodnjo sezono, v katero bomo šli lahko maksimalno pripravljeni,'' je po podpisu pogodbe dejal športni direktor Nogometnega kluba Domžale Matej Oražem.

ekipa is

Nove okrepitve se je razveselil tudi trener Darko Birjukov: ''Vesel sem, da je Aleksander Saša Živec prišel v k nam. Vsi smo ga spremljali, ko je igral za Primorje in dobro vemo, da gre za zelo kvalitetnega igralca. Izpostavil bi predvsem sposobnost igranja ena na ena. V fazi napada zna dobro reševati situacije. Videli bomo v kakšnem fizičnem stanju je, ampak vsak igralec je dobrodošel, še posebej po jeseni kot smo jo preživeli mi. Živec je zagotovo kvaliteten igralec in z veseljem smo ga sprejeli.''

Zivec kp

Aleksander Saša Živec je bil v prvi slovenski nogometni ligi član Primorja, za katerega je odigral 31 tekem in dosegel tri gole. V jesenskem delu letošnje sezone je bil soigralec Denisa Halilovića pri bolgarskem CSKA-ju iz Sofije, kjer je bil vse prej kot zadovoljen: ''V mojem polletnem bivanju v Sofiji so bili zadnji trije meseci prava nočna mora. To velja tako za finance kot tudi za pogoje za treniranje. Odločil sem se za prekinitev pogodbe. Halilović je tukaj povedal nekaj dobrih besed o meni, prav tako pa mi je opisal trenutno situacijo v klubu. Po teh informacijah sem se še veliko lažje odločil za prihod v Domžale,'' pojasnjuje 20-letni Primorec, ki se zaveda, da po dveh slabih izkušnjah prihaja v urejeno okolje: ''Nogometni klub Domžale ima vedno visoke ambicije in v zadnjih letih dosega odlične rezultate. Gre za enega redkih klubov v Sloveniji, ki je dobro urejen in se lahko brez težav kosa z Mariborom in Olimpijo. V tej sezoni bi se morali, glede na kvaliteto ekipe, uvrstiti v Evropo. V Domžalah se lahko znova dokažem in naredim korak naprej v svoji karieri.'' Živec bo jutri prvič treniral s svojimi novimi soigralci, na popoldanski tekmi z litvanskim Žalgirisom, ki bo ob 14:30 na stadionu v Umagu, pa še ne bo zaigral.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Grega Krmavnar

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound