FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Jakupović: ''Hitro smo se morali prilagoditi''

22-letni Arnel Jakupović je v pretekli sezoni dres Domžal nosil kot posojen igralec s strani italijanskega Empolija. V novi sezoni temu ne bo tako, saj je Jakupović z rumeno družino sklenil novo sodelovanje, ki ga bo ob Kamniški Bistrici zadržalo naslednje tri sezone.

ArnelJakupovicIntervju

Ob zaključku preteklega tekmovalnega leta si postal polnopravni član Nogometnega kluba Domžale, sodelovanje pa velja naslednja tri leta …

“Tako je. Zelo sem vesel, da bom v rumenem dresu nastopal tudi v prihodnje. V pretekli sezoni sem imel status posojenega nogometaša, pred dvema tednoma pa sta se Empoli in Domžale uspela dogovoriti o prestopu in povedati moram, da nove izzive že nestrpno pričakujem.”

Sezona s srečnim koncem je bila nasploh tvoja prva v članskem nogometu. Kako bi jo ocenil?

“Gledano z osebnega vidika lahko sezono ocenim kot uspešno. V prvenstvu in pokalu sem dosegel 13 zadetkov, kar je za napadalca seveda ključnega pomena. Dobro se zavedam, da je lahko vselej se boljše. Skupaj s soigralci smo se uspešno odzvali na slabšo formo, sedaj pa začenjamo z ničle, zato v novo sezono vstopam povsem miren.”

Poletni premor ni trajal dolgo. Je bilo časa za počitek dovolj?

“Sam sem celoten čas preživel na Dunaju, kjer stanuje družina. Odpočili smo si, kolikor se je le dalo. Po pravici povedano kakšen prost dan več ne bi škodil, vendar tudi v tednu dni mislim, da smo spraznili glave in odmislili vse, kar je bilo za nami. Nove tekmovalne obveznosti bodo hitro tu, zato je sedaj potrebno gledati samo naprej.”

Že po treh treningih se je vse skupaj zaustavilo. Moštvo je moralo v karanteno. Kako ste igralci sprejeli to?

“Pripetilo se je nekaj, česar si nismo želeli in pričakovali, vendar zdravje je na prvem mestu, zato je nastalo situacijo bilo potrebno hitro sprejeti. Navodila s strani kluba pridno upoštevamo, v primeru uspešnega testiranja pa nas že jutri čaka nadaljevanje priprav. Preostali prvoligaši redno trenirajo, toda kljub vsemu bomo z malce zamude tudi mi kmalu v rednem pogonu.”

Doslej si nastopal v Italiji, Angliji in Avstriji. Za kakšne izkušnje je šlo?

“Tako v Juventusu kot tudi Middlesbroughju, sem treniral z igralci, ki so v karieri že veliko dosegli. Ko si deliš slačilnico s takšnimi osebami kot so Miralem Pjanić, Alvaro Negredo, Paulo Dybala, je pogled na nogomet povsem drugačen, z njihove strani pa sem seveda dobil tudi veliko uporabnih nasvetov. Takšne priložnosti sem zares vesel.”

V zadnji četrtini lanske sezone se je forma Domžal občutno popravila. Imamo vse, da nadaljujemo s takšnim ritmom tudi v sezoni 2020/21?

“Mislim, da ja. V tekme odhajamo brez bremena, saj nam nič več ne visi sekira nad glavo. V bližnjo prihodnost gledamo povsem mirno, saj smo v zadnjih tekmah pokazali, da zmoremo na igrišču prikazati občutno več. Ker moštvo ni doživelo velikih sprememb, verjamem, da bo šlo po naših načrtih tudi na uvodnih srečanjih Prve lige Telekom Slovenije.”

V zaporedno drugo sezono v rumenem vstopaš z isto številko. Zakaj na hrbtni strani devetindvajsetica in kaj nam lahko poveš o sedaj že stalnem proslavljanju zadetkov?

“Številko 29 nosim, ker je povezana z osebnim rojstnim dnevom. Praznujem namreč 29. maja. O tem, kako je prišlo do slavja pri zadetkih, pa lahko povem, da gre za zanimivo zgodbo. Ko smo bili mlajši smo skupaj s prijatelji veliko časa namenili igranju malega nogometa. Pri doseganju zadetkov je eden izmed prijateljev znova in znova ponavljal to potezo, na koncu pa sem jo začel izvajati tudi sam in sedaj prav to predstavlja moj zaščitni znak.”

V prvi prvoligaški sezoni torej 13 doseženih zadetkov, je novi cilj jih doseči 14?

“Vse, kar je pomembno, je to, da smo zdravi, brez poškodb. Ostalo pa bomo videli, kar bo, bo.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB