FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Zvezno vrsto je okrepil Marko Martinović!

Novo moč v zvezni vrsti dvakratnih državnih prvakov predstavlja obetavni Marko Martinović, ki v Domžale prihaja iz HNK Hajduk Split II. Dobrodošel!

MarkoMartinovicPrihod

19-letnik, ki prihaja z Mostarja, je svojo nogometno kariero začel pri tamkajšnjem HŠK Zrinjski, nakar je pri 15. letih sledil odhod v Hajduk Split. Leta 2016 se je Martinović odpravil na Portugalsko, kjer je nastopal za kadetsko in mladinsko moštvo slovite Benfice, pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19 pa se je vrnil v domače okolje in okrepil drugo moštvo splitskega Hajduka. Nekdanji član mlajših reprezentanc Hrvaške do 17 in 18 let ter Bosne in Hercegovine do 16 let je v pretekli sezoni nastopil na devetih ligaških tekmah, skupaj s soigralci pa je v nepopolni sezoni s 26. osvojenimi točkami na 19 odigranih tekmah osvojil končno 6. mesto v 2. HNL.

“Domžale so klub, ki je v preteklosti pokazal, da veliko računa na mlade nogometaše in prav zaradi tega razloga sem se tudi odločil za prihod v Slovenijo. V drugem moštvu Hajduka je prišlo do zamenjave generacij, zato je prestop v urejeno okolje, kjer so na voljo izvrstni pogoji za nadaljnji razvoj, zares dobrodošel. Moštvo premore kar nekaj zanimivih igralcev, po uspešnem zaključku lanske zelo napete sezone pa verjamem, da se bo letošnja odvila precej bolj uspešno. Kot igralec lahko povem, da najbolj uživam na položaju prednjega vezista, tik za napadalcema, saj tako vselej predstavljam nevarnost za vrata nasprotnika, seveda pa bom s trdim delom na treningih, ki jih komaj čakam, naredil vse, da si najprej zagotovim mesto v začetni enajsterici,” je dejal mladi up, ki je z rumeno družino sklenil 3-letno sodelovanje.

Martinoviću zaradi kasnejšega prihoda v Domžale ni bilo potrebno v obvezno karanteno, zato igralec sredine igrišča, ki je lastnik dveh državljanstev, v teh dneh nemoteno trenira po individualnem programu. Več informacij o nadaljevanju priprav NK Domžale na novo sezono sledi po petkovem testiranju za Covid-19, ki bo potekalo v Domžalah.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB