FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju: Dario Kolobarić

Tik pred iztekom pretekle tekmovalne sezone je novo sodelovanje s klubom sklenil 20-letni napadalec Dario Kolobarić, ki v teh dneh, tako kot vsi člani rumene družine, prestaja obvezno karanteno. Mladi up bo tako odslej predstavljal novo moč v konici domžalskega napada.

DarioKolobaricIntervju

Z novo sezono si znova del članske ekipe Domžal. Vesel povratka?

“Zelo sem vesel, da bom lahko ponovno oblekel domžalski dres. Klub in vse delujoče znotraj njega zelo dobro poznam, zato že komaj čakam začetek prvenstva.”

Nedavno si bil na kaljenju pri NK Roltek Dob, sosedskemu klubu. Za kakšno izkušnjo je šlo?

“Kljub temu, da sem zaradi spleta okoliščin za NK Roltek Dob odigral le eno uradno tekmo menim, da je šlo za odlično izkušnjo. Gre za mlado in kvalitetno ekipo, ki deluje v urejenem okolju. Hkrati mislim, da je igranje v drugi ligi odlična priložnost za dokazovanje mladih igralcev, prav iz tega razloga pa je sodelovanje med Domžalami in Dobom zelo pozitivna zadeva.

Z glavnim trenerjem Dejanom Djuranovićem, ki ima izrazit način igranja, si torej sodeloval že predčasno. Ti takšen stil igre ustreza?

“Tako je. S trenerjem sodelujem že dalj časa in njegov način igre mi zelo ustreza. Zelo mi je všeč, ker želi skozi samo igro spraviti žogo v zaključek napada in tako kot napadalec lahko pridem v večje število priložnosti.”

Veljaš za mladega napadalca. Kakšni so osebni cilji in želje pred nadaljevanjem?

''S svojimi predstavami želim čim bolj vplivati na ekipni rezultat, kot napadalec pa seveda doseči čim več zadetkov. To se tudi pričakuje od mene, zato bom temu tudi posvečal največ pozornosti.”

Nepričakovan zaplet ob začetku sezone bo zagotovo pustil nekaj posledic. Kako je ekipa sprejela vse skupaj?

“Vse skupaj nas je zagotovo zelo presenetilo. Zavedamo se, da je zdravje na prvem mestu, zato se je sedaj potrebno držati vseh ukrepov in upoštevati vsa navodila, ki smo jih prejeli s strani kluba, da se lahko čim prej vrnemo na igrišča.”

Treningi v teh dneh potekajo individualno ...

“Drži. V teh dneh treninge opravljamo od doma po navodilih, ki smo jih prejeli s strani trenerjev. Skozi različne vaje poizkušamo kolikor se le da ohraniti našo telesno pripravljenost, smo pa seveda malce omejeni, saj ne smemo zapuščati stanovanj.”

Katere so tvoje najmočnejše lastnosti?

“Ob telesni moči, vzdržljivosti in višini je moja najmočnejša lastnost zagotovo hitrost, ki jo z napadanjem globine poizkušam čim bolje izkoristiti.”

Član Domžal si bil že v mlajših selekcijah, zato delovanje kluba izredno dobro poznaš. Imamo vse, kar potrebujemo, za pravšnji odgovor na preteklo sezono?

“Domžale so poznane kot klub, ki daje priložnost mladim igralcem. Ob odličnih starejših posameznikih menim, da se je ustvarila ekipa, ki bo znala odgovoriti na preteklo sezono. Najprej moramo počakati, da se izboljša aktualno stanje, nato pa s trdim delom nadaljevati na polno, saj bomo lahko le tako prišli do želenih rezultatov!”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB