FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mladi up Emir Saitoski ostaja v rumenem!

V članskem moštvu Domžal je v zadnjih letih nastopila serija mladih obetavnih nogometašev, ki so pred tem uspešno zastopali mlajše selekcije rumene družine. Naslednji med njimi je 17-letni Emir Saitoski, ki je s klubom sklenil novo pogodbo, veljavno do poletja 2023.

EmirSaitoskiPodaljsal

Saitoski je ob Kamniško Bistrico prispel iz ljubljanske Olimpije leta 2018, v dosedanjem obdobju, ki ga je preživel v dresu rumene družine, pa je za kadetsko moštvo nastopil na 29 tekmah, kjer se je devetkrat tudi vpisal med strelce. V aktualni sezoni je šest nastopov in en gol zabeležil tudi v zasedbi U19. Mladinski reprezentant Severne Makedonije je s svojimi odličnimi predstavami poskrbel tudi za pozornost članskega strokovnega vodstva, ki tako kot številne ostale mlade nogometaše redno priključuje na treninge in pripravljalne preizkušnje.

Obetavni krilni nogometaš je ob podaljšanju sodelovanja povedal: “Sklenitve novega sodelovanja sem zelo vesel. Gre za pomembno odločitev v moji karieri, ki pa je bila zelo lahka, saj se v Domžalah odlično počutim. V klubu, ki je v tem trenutku zagotovo najboljše okolje zame, mi zaupajo, tukaj pa imam prav tako zares izvrstne pogoje za razvoj tako na igrišču kot tudi izven njega. Še naprej je potrebno vztrajati, trdo delati, na treningih in tekmah pa dokazati, da si takšno podporo tudi zaslužim.”

Najboljši strelec makedonske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 17 let, v štirih tekmah je Saitoski dosegel tri zadetke, je nadaljeval:“V Domžale sem prispel pred dvema letoma in že od prvega dne dalje sem imel z vsemi soigralci in trenerji fantastičen odnos. Vsi so me odlično sprejeli, ob delu, ki je na zelo visokem nivoju, pa je seveda potrebno poudariti tudi izvrstno vzdušje, ki ga imamo v moštvu.”

Kljub mladosti je mladi krilni nogometaš redno na seznamu članske stroke: “Na to, da sem že kot kadet priključen članskemu moštvu, sem zelo ponosen, saj gre za nevsakdanjo priložnost. Prehod na takšen nivo je zelo zahteven, toda ob takšnih pogojih, kot jih imamo v Domžalah, mislim, da je vse skupaj lažje. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje, ko si bom skozi prvenstvene dvoboje v mlajših selekcijah poizkušal izboriti mesto tudi v članski kategoriji.”

Športni direktor Matej Oražem: ''Emir je igralec, ki ima potezo več. To je dokazoval že na prijateljskih tekmah članske ekipe in prepričan sem, da bo v naslednji sezoni v širšem izboru tudi za prvenstvene tekme. V dosedanjem času, ki ga je preživel v Domžalah, je pokazal veliko, od njega pa v prihodnje pričakujemo še več, saj prihaja v leta, ko je prehod v profesionalizem največji, toda kljub mladosti je fant že dokazal, da je sposoben tudi takšnega koraka naprej.''

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB