FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Težko je brez nogometa''

Karantena zaradi koronavirusa traja že zares dolgo, nekatere stvari se vračajo v normalni življenjski ritem, toda nogometa na sporedu še nekaj časa ne bo. Nogometaši in vsi zaposleni NK Domžale tako še naprej ostajajo doma.

ZeniHusmaniIzjava

“Kot igralec in športnik ni lahko sprejeti dejstva, da si odmaknjen od vsega in si takorekoč neaktiven na vseh področjih vsakdanjega življenja. Težko je brez nogometa in seveda je malce bolj zahtevno trenirati sam, ne toliko zaradi motivacije, ampak ker veš, da boš težje ujel pravo formo brez ekipnih treningov. Ko se vračaš po dolgotrajni poškodbi je znano kdaj boš znova v pogonu, v sedanjem primeru pa temu ni tako, saj se iz dneva v dan sprašujemo, ali se bo prvenstvo sploh nadaljevalo,” je sprva povedal Zeni Husmani.

29-letni osrednji vezist je nadaljeval: ”Dan se vselej prične z zajtrkom, sledi trening po navodilih strokovnega štaba, veliko časa pa sem v zadnjem mesecu dni posvetil tudi magistrskemu delu, ki mi je ostalo na fakulteti za šport. Popoldne oziroma zvečer si pogledam kakšen film ali pa skupaj z družino igramo družabne igre.”

NZS je pred dnevi sporočila naj bi se liga nadaljevala v mesecu maju: “Zdravje ljudi je najpomembnejše. V primeru, da bodo zagotovljeni varni pogoji za nadaljevanje prvenstva, kjer ne bi nič negativno vplivalo na zdravje vseh nas, takrat lahko ponovno začnemo s tekmovanjem. Mislim, da če do konca maja to ne bo izvedljivo, bi bilo najboljše, da se prvenstvo prekine. Le tako se bomo lahko ustrezno pripravili na naslednjo sezono, ki bi v tem primeru vključevala 12 ekip. Kar se tiče letošnjih potnikov v evropska tekmovanja menim, da je najbolj primerno, da se jih določi glede na trenutno lestvico Prve lige. Če se bo prvenstvo nadaljevalo v maju se lahko pojavi problem z lovljenjem forme, saj so bile sedaj vse ekipe veliko časa brez tekem. Pozabiti ne smemo niti na igralce, ki jim poteče pogodba, saj bi lahko v primeru nadaljevanja prvenstva prišlo do raznih kalkuliranj,” je dejal Husmani.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB