FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Sezona je bila zelo uspešna''

Pred dnevi je postalo jasno, da so mlajše selekcije, zaradi vpliva COVID-19, z letošnjo sezono že zaključile. Uradnih srečanj torej v tekmovalnem letu 2019/20 več ne bo.

JernejJavornikIzjava

Nogometna zveza Slovenija je odločila, da se sezona v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U-15 za dečke, dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13, ter vseh tekmovanjih v futsalu, predčasno zaključuje, odločitve o končnih uvrstitvah pa bodo s sedeža NZS sporočili naknadno: “Letošnja sezona je bila zelo uspešna. S selekcijo U19 smo nastopali v mladinski Ligi prvakov, se prebili v 2. krog omenjenega tekmovanja in se dobro zoperstavili tudi aktualnemu prvaku FC Porto. Žal nam je, da se domače prvenstvo ne bo zaključilo, saj smo bili v igri za naslov praktično z vsako selekcijo, vendar zdravje je v tem trenutku na prvem mestu. Mislim, da se tega vsi dobro zavedamo, saj dokler ne bodo fantje ponovno hodili v šole oziroma se vrnili v normalen življenjski ritem, tudi vadb ne bo,” je sprva dejal vodja MNC Domžale Jernej Javornik.

Mladinsko moštvo je z 31 osvojenimi točkami in dvema tekmama manj, kot vodilna Olimpija, obstalo na drugem mestu 1. SML. Kadeti so po 17. odigranih krogih na vrhu lestvice izenačeni z Ljubljančani, ki imajo 39 točk, medtem ko se starejši dečki nahajajo na četrtem mestu lige U15-zahod: “Vsega skupaj je predčasno konec, vendar nadaljevanje že nestrpno pričakujemo. Glede na vse, bi lahko pričakovali, da bomo z novo sezono pričeli malce prej, toda zaenkrat je o tem zelo težko govoriti. S fanti se nismo videli že zares dolgo, zato se bomo vrnitve na skupne treninge seveda zelo razveselili.''

Zdravje in varnost otrok je torej na prvem mestu: “Točno tako. Delo je bilo v zadnjem mesecu prilagojeno kolikor se le da. Od prvega dne dalje so vsi člani mlajših selekcij, s strani svojih trenerjev, prejeli načrt individualnih treningov, ki so jih izvajali v domačem okolju. Igralci se sicer redno videvajo po spletni platformi zoom, kjer opravljajo tudi skupne vadbe, omeniti pa je potrebno, da so se prav vsi trenerji v tem nenavadnem obdobju zelo izkazali,” je dejal Javornik, ki verjame, da bo nadaljnje delovanje akademije potekalo nemoteno.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB