FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Reprezentančne obveznosti so opravljene

Matija Rom, Janez Pišek, Sven Karič in Mattias Käit se po opravljenih reprezentančnih obveznostih vračajo v Domžale!

Estonia

Slovenski trojček je skupaj s soigralci v reprezentanci U21 pred dnevi gostoval na Portugalskem, kjer so se z vrstniki tamkajšnje izbrane vrste razšli z remijem brez zadetkov. Matija Rom in Sven Karič sta prijateljsko srečanje v Estorilu pričela v začetni enajsterici, Janez Pišek pa je v igro vstopil v drugem polčasu.

Slovenija, ki bo leta 2021 skupaj z Madžarsko gostila evropsko prvenstvo do 21 let, je tako odigrala še tretjo prijateljsko tekmo v dobrem mesecu dni. Oktobra so Slovenci v Mariboru najprej remizirali z Angleži, bilo je 2:2, nekaj dni pozneje pa so v Celju z 1:0 premagali Madžare.

Estonec Mattias Kait je v torkovih večernih urah odigral še zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo, na katerega se mu z domačo reprezentanco ni uspelo uvrstiti. Po porazu z Nizozemsko so zasedli končno 5. mesto v skupini C, ki jo je z 21 točkami osvojila Nemčija. Na drugem se je z 19 znašla Nizozemska, sledi Severna Irska, ki je zbrala 13 točk, četrta je Belorusija (4 točke), peta pa Estonija, ki je na osmih obračunih zabeležila točko. Käit je v osmih tekmah zbral 511. minut, Rauno Sappinen, ki tokrat sicer ni prejel vpoklica, pa je v kvalifikacijah za EURO 2020 nastopil na šestih dvobojih.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Eesti jalgpall

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB