FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Z Mariborom še zadnjič pred premorom

Nogometaši Domžal so v pričakovanju zadnje tekme pred odhodom na novembrski reprezentanči premor. Ob 16:55 se bodo v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom. Neposredni prenos 76. medsebojnega ligaškega dvoboja bo na Planet TV.

PredOdhodomVMB

Potem ko rumenim bojevnikom preteklo nedeljo v Kidričevem ni uspelo, so imeli v tem tednu nekaj več časa za pripravo na derbi 17. kola Prve lige Telekom Slovenije. Pred odhodom na tretje zaporedno gostovanje je misli strnil glavni trener Andrej Razdrh.

“Po porazu z Aluminijem smo v tem tednu veliko časa namenili številnim analizam. Vsi se namreč dobro zavedamo, da smo v večini primerov sami krivi za prejete zadetke ter da je te zadeve v bodoče potrebno reševati enostavneje in pametneje. V Mariboru nimamo kaj izgubiti. Izgubi lahko samo domačin, tako da gre po eni strani za zahtevno tekmo, po drugi pa za eno najbolj enostavnih. V Ljudski vrt odhajamo optimistično naravnani, narediti nekaj pozitivnega. Mislim, da imamo dovolj kvalitete, da bomo po današnji tekmi veliko bolje razpoloženi kot v Kidričevem,” je dejal Razdrh.

Nadaljeval je: “Teden brez vmesne tekme je prišel zelo prav. Konstantno se ponavljam, ampak odkar smo prevzeli vodenje moštva, imamo v popolni zasedbi praktično enako število tekem kot treningov. Zelo redko smo skupaj, vendar v tem tednu smo se osvežili, dodobra napolnili baterije, se pomenili o stvareh, ki niso bile vredu, tako da je šlo za zares dobrodošel teden.”

Varovanci Darka Milaniča so na zadnjih desetih tekmah zbrali osem zmag, remi in poraz, zadnje prvenstveno srečanje, ki so ga vijoličasti pred tednom dni odigrali z ljubljanskim Bravom, pa je z edinim zadetkom na tekmi odločil njihov najboljši strelec, Rok Kronaveter.

''Maribor je izjemno kvalitetno moštvo. Vsi govorijo, da v tem trenutku ne blesti, vendar ima z enaintridesetimi osvojenimi točkami zgolj dve zaostanka za vodilnim. Redno zmagujejo, imajo rutino, kvaliteto, pokriti so na vseh igralnih mestih, tako da je o Mariboru brezpredmetno izgubljati besede. Mi smo tisti, ki moramo gledati nase in popravljati lastne zadeve, če želimo karkoli doseči. Da so oni v slabi formi ne bi rekel. V eni tekmi so namreč sposobni v celoti spremeniti potek igre, vendar gre za poznane zadeve tako s taktičnega kot tehničnega vidika. Premorejo veliko indivdualne kvalitete, ki jo bomo poizkušali minimalizirati. Težko bo, vendar kvaliteto imamo tudi mi. V Maribor odhajamo, ne bom rekel sproščeno, vendar z željo po dobrem rezultatu,” je zaključil Razdrh, ki bo tokrat lahko računal tudi na Senijada Ibričića, saj je kazen štirih prejetih rumenih kartonov že odslužil. Zaradi istega razloga bo srečanje primoran izpustiti Sven Šoštarič Karič.

Glavni sodnik srečanja bo Damir Skomina, s strani mu bosta pomagala Jure Praprotnik in Robert Vukan, v vlogi četrtega sodnika pa bo Manuel Vidali. Za golom bosta svojo nalogo opravljala Nejc Kajtazovič in Mihael Antič.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB