FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju: Matic Fink

Pred odhodom na reprezentančni premor je novi član rumene družine postal Matic Fink! 29-letni obrambni nogometaš je z Domžalčani sklenil sodelovanja do konca aktualne sezone, prvo tekmo v rumenem pa je že odigral.

MaticFinkIntervju

Fink, ki bo v dresu Domžal nastopal s številko 17, je zadnja tri leta nastopal v tujini, natančneje pri turških Caykur Rizespor in Boluspor ter poljski Cracovii Krakov. Pred tem je branil barve ljubljanske Olimpije in Interblocka, pet tekem je odigral tudi za mlado izbrano vrsto. 

Matic, dobrodošel v Nogometni klub Domžale! V četrtek si tudi dokončno postal naš novi igralec. Sklenitve sodelovanja si verjetno zelo vesel, kajne?

“Tako je, najlepša hvala. Povedati moram, da so me Domžale zelo pozitivno presenetile. Vsi pogoji, igrišča, fizioterapija, priprava na trening, prehrana, so na zelo visokem nivoju, poleg tega moram pohvaliti tudi igralce, ki so me zares odlično sprejeli medse. Enako velja za strokovni štab, upravo ter ostale klubske delavce, zato sem zares vesel, da so mi s ponujenim sodelovanjem izkazali zaupanje.”

V Slovenijo si se vrnil po treh letih nastopanja v tujini. Kako je prišlo do tega?

“Nekatere stvari se niso odvile tako, kot sem si želel, nato pa nisem hotel nekaj na silo. Prestopni rok se je iztekel, prejete ponudbe me niso zadovoljile in tako sem čakal na najboljšo možnost. Ko je do mene prišel klic s strani Andreja Razdrha, sva se zelo hitro dogovorila in tako sem brez oklevanja postal novi igralec Domžal.”

Že pred odhodom v Turčijo ter kasneje na Poljsko si veljal za preverjenega nogometaša. Kako sam gledaš nase sedaj, ko je za teboj izkušnja v tujini?

“V tujini sem preživel tri leta, skozi celotno obdobje pa sem doživel in spoznal veliko novega. Ob povratku v Slovenijo imam ogromen motiv, da se na vsakem treningu in vsaki tekmi ponovno dokažem. S soigralci si želim biti čim bolj uspešen in posledično ponovno napadati tujino.”

Med slovensko elito si zbral že več kot 150 tekem, osvojil si tudi naslov državnega prvaka. Kako sam gledaš na že doseženo v slovenskem nogometu?

''Gre za nekaj, kar mi bo za vedno ostalo v spominu. Nekaj, na kar sem zelo ponosen. Ljubljana je moje mesto in vsi vejo, da za klub, za katerega igram, dam svoj maksimum. Nič drugače ne bo v Domžalah.”

V zadnjih mesecih si bil brez kluba. Kako pomembna je ureditev klubskega statusa pred nadaljevanjem prvenstva?

“Pomembno mi je bilo zgolj, da igram. Enostavno v nogometu tako uživam, da mi je bilo zares mučno biti prosti igralec. Želel sem si ponovno trenirati in igrati ter biti v družbi soigralcev, imeti ponovno ta občutek garderobe. V nogometu sem spoznal ogromno novih prijateljev in sem mnenja, da ti nogomet zelo veliko vrne, če ga ceniš in si pošten do njega.”

S kakšnimi cilji oziroma željami prihajaš v Domžale?

“Moštveni vsi vemo, kakšni so, osebni pa se praktično ne razlikujejo. Naredil bom vse, da bomo čim bolj uspešni, ob enem pa si želim s svojimi izkušnjami pomagati mlajšim fantom. Zelo hitro sem opazil, kakšen potencial premore moštvo s številnimi mladimi nogometaši, ki jih čaka še zelo zanimiva prihodnost.”

Domžalam se v uvodu v novo sezono ni izšlo po načrtih, vendar je pred nami še veliko tekem. Kako je potrebno iti naprej?

“Prvih tekem nisem spremljal, zato me je uvrstitev Domžal, ki so bile vselej v vrhu, precej presenetila. Ekipo je vselej krasila agresivna, disciplinirana igra in število prejetih zadetkov na uvodnih enajstih tekmah me je povsem presenetilo. Zame kot obrambnega igralca je to zelo pomembno, saj vse izhaja iz obrambe, prepričan pa sem, da bomo to šibkost v prihodnje uspešno odpravili.”

Prvo tekmo v rumenem dresu si odigral v soboto, ko je v Domžalah gostovala Tabor Sežana, nekdanja ekipa glavnega trenerja Andreja Razdrha. Zadovoljen z doseženim?

“Res je, z Andrejem sva že sodelovala, prav tako se zelo dobro poznam in razumem tudi z ostalimi, vendar na terenu ni drugega kot samo trdo delo, znoj in kri. V prvi tekmi smo prišli do želenega, sam pa v to moštvo in uspeh ne dvomim. Na vsakem naslednjem srečanju je potrebno, od prvega do zadnjega, pokazati pravo željo in zastavljeni cilji nam tako ne morejo uiti.''

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB