FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Prestop: Nicholson v Belgijo!

Shamar Nicholson se seli v nov klub! 22-letni napadalec Domžal in članski reprezentant Jamajke po številnih odličnih predstavah v rumenem odhaja v Belgijo, kjer bo odslej nastopal za R. Charleroi S.C.

Nicholson, dosedanje glavno orožje v konici napada rumene družine, je v Domžale prestopil leta 2017 kot mlad in povsem neznan nogometaš. Skozi dveletno obdobje, v katerem je izjemno napredoval, je visokorasli nogometaš na 56 tekmah dosegel 20 zadetkov in prispeval 3 asistence.

V nedavnih kvalifikacijah za evropsko ligo se je tako na prvem kot tudi drugem srečanju z ekipo Malmöja vpisal med strelce, ter po izjemnem nastopanju za domačo reprezentanco na Zlatem pokalu zbudil zanimanje številnih evropskih klubov.

Novo sredino predstavlja Royal Charleroi Sporting Club, ki prihaja iz mesta Charlerioi v francosko govoreči provinci Valonije na jugu Belgije. Moštvo nastopa v 1. belgijski ligi, Nicholson pa je z novim klubom podpisal 4-letno pogodbo.

Športni direktor Matej Oražem je ob sklenitvi prestopa povedal: ''Shamar je pri nas preživel lepo obdobje, v katerem se je privadil na evropski stil nogometa in življenja, obenem pa izjemno napredoval. Odlične predstave tako na Zlatem pokalu kot tudi naših evropskih tekmah so privedle do velika zanimanja zanj. Prejeli smo številne ponudbe, na koncu pa se skupaj z igralcem odločili za odhod v Belgijo. Z vsakim prestopom premikamo mejnike tudi z višino odškodnine, s katero smo izjemno zadovoljni, saj je bil to tudi predpogoj, da smo se v tem trenutku odločili za prodajo. Nicholsonu se zahvaljujemo za izjemne nastope in odnos do našega dresa, v prihodnje pa mu želimo veliko uspehov, vedno pa bo njegov evropski drugi dom v Domžalah.''

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB