FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Simon Rožman: ''Proti Celju začenjamo znova''

Pred nogometaši Domžal je novo dejanje v domačem prvenstvu. V nedeljo ob 18. uri bo v okviru 5. kroga Prve lige TS na sporedu 79. medsebojni prvoligaški dvoboj s Celjem.

Varovanci Simona Rožmana so prvi teden v aktualni sezoni, ki ni vseboval vmesne tekme, uporabili za temeljito pripravo na nadaljevanje prvenstva. Strateg Domžal se pomembnosti tekme z NK Celje dobro zaveda, zato je ob tem povedal: “Res je, za nami je nekajdnevni tekmovalni premor, potrebno pa je povedati, da tistega žara, ki ti ga daje evropsko tekmovanje ni več. Proti Celjanom začenjamo znova, čas je za novo delitev vlog in kdor si bo uspešno izboril mesto v začetni enajsterici bo tudi dobil več priložnosti za igro. Veliko pozornosti posvečamo obrambi in z opravljenim v tem prvem tednu, ki je vseboval zgolj treninge, sem zadovoljen.”

Moštvo Celja je, tako kot Domžalčani, še brez zmage. Na uvodnih štirih tekmah so zabeležili tri remije in en poraz. V zadnjem prvenstvenem srečanju so se z nogometaši ljubljanskega Brava razšli z 2:2, neodločeno pa je bilo tudi na zadnjem medsebojnem dvoboju, ko sta zadetka Daria Vizingerja in Shamarja Nicholsona poskrbela za končnih 1:1.

“Dvoboji s Celjem so bili vselej zanimivi in polni dinamike. Ob enem gre za prav tako mlado in poletno ekipo. Tako kot mi, tudi oni nimajo najboljšega vstopa v prvenstvo, zaradi tega pričakujem zelo zanimiv dvoboj in izenačeno tekmo. Zagotovo si želimo prikazati kvalitetno in vsebinsko bogato predstavo v obeh fazah igre, in ob tem priti do pozitivnega rezultata,” je dejal Rožman.

V nedeljo je na srečanju s Sežano, po daljši odsotnosti zaradi poškodbe, povratek na zelenico dočakal Dejan Lazarević, tokrat pa bo zaradi nevšečnosti s tetivo manjkal Branko Ilić: “Ilić bo tekmo izpustil zaradi poškodbe tetive. V napornem ritmu je stisnil zobe, vendar je v tem tednu počival in tudi že pričel z rehabilitacijo. Odsoten bo tudi Dario Kolobarić, saj je na zadnji tekmi utrpel močan udarec v gleženj. Marco Da Silva še vedno trenira po posebnem programu, verjamem pa da so si fantje dodobra odpočili in uspešno preklopili na domače prvenstvo, zato v nedeljo z naše strani pričakujem popolno tekmo.”

Glavni delivec pravice bo Damir Skomina, prvi pomočnik bo Jure Praprotnik, drugi pa Manuel Vidali. Za golom bosta Dragoslav Perić in David Šmajc, vloga četrtega sodnika pripada Aleksandru Kasapoviću.

Srečanje s pričetkom ob 18. uri si lahko v neposrednem prenosu v živo ogledate na Planet TV.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB