FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Na Švedsko v sredo dopoldne

Domžale bodo v četrtek, 1. avgusta ob 19. uri, odigrale povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Na Švedskem, kamor se Rumena družina s čarterskim poletom odpravlja v sredo dopoldne, jih bo gostil Malmö.

Prvo medsebojno srečanje se je pretekli četrtek v domačem Športnem parku zaključilo brez zmagovalca. Izid je bil 2:2, boljšo predstavo pa so prikazali prav rumeni bojevniki, ki so pred 2043 gledalci imeli srečanje vselej pod nadzorom.

“Najprej moram povedati, da smo se izredno dobro odpočili od zares napornega ritma, po drugi strani je zdravstveno stanje zelo dobro. Z izjemo Marca Da Silve, ki bo zaradi zapletov s poškodbo prepone odsoten nekaj več časa, kot smo sprva predvideli, težav nimamo. V zadnjih dneh smo se osredotočali predvsem na njihov specifičen stil igre, ki se seveda razlikuje od našega in povedati moram, da smo se v kratkem času nanj zelo dobro prilagodili. V četrtek smo zato tudi odigrali zelo dobro tekmo, vendar po tem kar smo lahko videli na igrišču, rezultat ni realen,'' je na današnjem druženju z mediji sprva povedal glavni trener Domžal Simon Rožman, ki je bil s prostim vikendom vidno zadovoljen.

Nadaljeval je: ''Predstava s prve tekme nas navdaja z optimizmom, zato gremo na povratno srečanje izjemno motivirani, energetsko bolj močni in taktično odlično pripravljeni. Favorit ostaja Malmö. Na domačem stadionu igrajo pred svojo publiko tako da nas čaka izjemna kulisa. Kot sem fantom že dejal pred današnjim treningom, gre za izjemen izziv, v tem pa moremo preprosto uživati. Verjamem, da so vsi izjemno motivirani, vendar ob enem sproščeni. Mislim, da smo se zares odlično pripravili na vse njihove zahteve ter prav tako našli rešitve za pripravo presenečenja na Švedskem.''

Nogometaši Malma so v nedeljo odigrali novo prvenstveno tekmo, v gostujočem dvoboju z Oestersunds FK so se razšli brez zadetkov, vendar kljub temu ostajajo na prvem mestu najmočnejše švedske lige. “V dvoboj vselej vstopijo izjemno. Prvih 20 minut srečanja, predvsem na domačem igrišču, so vselej zelo agresivni, imajo zelo visoko postavitev, dinamika je prav tako na izrednem nivoju, ampak verjamem da nam bo uspelo dogajanje pravočasno umiriti. Želim si, da bomo hitro uspeli postati nevarni, tako da se nam lahko obeta zelo izenačeno srečanje.''

''Malmö je v neugodnem položaju, imajo namreč 5 zaporednih remijev v domačem prvenstvu. Ogromna prednost se je tako stopila, nato pa smo jim na žulj stopili tudi mi. V zadnji prvenstveni tekmi so naredili nekaj rotacij in tako spočili nekaj posameznikov pred četrtkovo tekmo, kar nakazuje za kako pomembno srečanje gre. Verjamem, da bolj kot se bo tekma bližala koncu, v večjem številu priložnosti se bomo znašli, prepričan pa sem, da bosta za zmago dovolj dva zadetka. To se mi zdi zelo pomemben podatek za moje fante, zato mislim da smo pripravljeni. Imamo načrt A, imamo načrt B, oba sta odvisna od rezultata, rabili pa bomo tudi nekaj športne sreče. Sprva se bo potrebno uspešno ubraniti, nato pa izkoristiti ponujene priložnosti, ki jih bo zagotovo dovolj,'' je zaključil Rožman.

Pred medije je stopil tudi strelec drugega zadetka na prvi tekmi 2. kroga, Adam Gnezda Čerin: ''Uspešno prestavljena tekma 3. kroga v domačem prvenstvu nam je prišla zelo prav. Odpočili smo se, nabrali novih moči in na Švedsko odhajamo maksimalno pripravljeni. Res je, da smo na prvem dvoboju zapravili nekaj priložnosti, ki bi jih lahko boljše izkoristili, ampak na to se več ne oziramo. Pred četrtkovo tekmo smo sproščeni, saj tam nimamo kaj izgubiti. Na to smo se pripravljali celoten teden, trenirali smo zares odlično, nekaj novega pa bo tokrat zagotovo predstavljalo tudi vzdušje, v katerem bomo nastopali. V tem moramo uživati, tako da v Malmö odhajamo z željo po tem, da tam pokažemo vse kar znamo.”

Mladi nogometaš sredine igrišča verjame vase in svoje soigralce: “Vsi komaj čakamo tekmo. Za to smo garali celo leto. Takšnih dvobojev ne igramo vsak dan, zato tukaj ni niti približno kakšne nervoze. Smo sproščeni in med seboj se zares dobro razumemo. Vemo kakšen je cilj, vemo kakšna naloga nas čaka, zato na Švedsko odhajamo samozavestni. Nasprotnika smo dobro preučili, tako da razlogov za skrb ni. Prepričan sem, da je v primeru naše popolne tekme rezultat jasen.”

Srečanje na Malmö New Stadiumu bodo nadzirali francoski sodniki. V vlogi glavnega bo Amaury Delerue, 1. pomočnik bo Bertrand Jouannaud, 2. pa Philippe Jeanne. Prenos tekme bo mogoč na spletni povezavi, ki jo bomo v javnost posredovali nekaj trenutkov pred samim začetkom tekme.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB